Mujadarah - Orez cu linte - Palestina

de -Miti- in Mancaruri de post, 21 Mar 2011 | 1957 vizualizari

 

Noua ne-a placut foarte mult orezul gatit astfel, fetita mea are o afinitate pentru ceapa prajita,deci acest topping a avut mare succes la ea!

 

INGREDIENTE

  • 1 cup linte
  • 2 cup orez
  • 2 cepe mari
  • 3 cup apa
  • 1 lingurita chimion
  • 1/4 cup ulei
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujadarah - Orez cu linte - Palestina:

Se taie ceapa cubulete sau fideluta si se prajeste.


Cand e maronie la culoare, se scoate si se adauga lintea,apa,sarea si piperul.


Se fierbe cam 10 minute sau pana cand lintea e fiarta pe jumatate.


Se adauga orezul si chimionul si se mai tine pe foc pana e gata si orezul.


Se serveste garnisit cu ceapa prajita.


 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml 

2

nu e neaparat sa prajiti in aceeasi oala,eu am o oala mica de fonta si am prajit tot acolo

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujadarah - Orez cu linte - Palestina" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mamaieelena 1

22.03.2011, 08:38

MotanLaOale 1

22.03.2011, 09:06

trebuie sa fie bun

divainbucatarie 1

22.03.2011, 09:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sarbesc