Muratura mixta - Csalamade

de Zamfira in Muraturi, 14 Sep 2012 | 39230 vizualizari

 

Reteta invatata de la sasii din Cetatea Sighisoarei...Reteta mea cu numarul 100!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 4 kg gogosari
  • 2 kg ardei verzi
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa alba
  • 600 g hrean
  • frunze de telina
  • marar, cimbru uscat (3-4 legaturi)
  • 250 g ardei iute
  • Saramura:
  • 2 L apa
  • 1 L otet
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingurita piper
  • 3-4 foi de dafin
  • 3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muratura mixta - Csalamade:

Spalam legumele si le taiem (castravetii si ceapa rondele, gogosarii, ardeii si capia fasii). Pregatim saramura: fierbem apa cu toate ingredientele. In momentul in care da in clocot, o vom turna peste toate legumele taiate si amestecate, puse intr-un vas mai mare. Lasam legumele in aceasta zeama 10-15 minute, dupa care le vom strecura si aseza in borcanele pregatite cu marar, cimbru, hrean curatat si spalat, ardei iute. Nu tasati prea tare legumele pentru a permite ulterior scurgerea lichidului printre ele.


Daca zeama in care am tinut legumele este prea tulbure vom pregati o noua fiertura cu aceleasi ingrediente, pe care o vom turna peste legume. In final inchidem ermetic borcanele si le vom tine in cuptorul incins, dar cu focul oprit, pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura mixta - Csalamade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Panacris 1

18.10.2013, 17:21

dantes 1

31.08.2016, 07:07

Buna!

noiinbucatarie 1

31.08.2016, 12:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet (la rece)