Muratura mixta - Csalamade

de Zamfira in Muraturi, 14 Sep 2012 | 62478 vizualizari

 

Reteta invatata de la sasii din Cetatea Sighisoarei...Reteta mea cu numarul 100!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 4 kg gogosari
  • 2 kg ardei verzi
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa alba
  • 600 g hrean
  • frunze de telina
  • marar, cimbru uscat (3-4 legaturi)
  • 250 g ardei iute
  • Saramura:
  • 2 L apa
  • 1 L otet
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingurita piper
  • 3-4 foi de dafin
  • 3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muratura mixta - Csalamade:

Spalam legumele si le taiem (castravetii si ceapa rondele, gogosarii, ardeii si capia fasii). Pregatim saramura: fierbem apa cu toate ingredientele.  In momentul in care da in clocot, o vom turna peste toate legumele taiate si amestecate, puse intr-un vas mai mare. Lasam legumele in aceasta zeama 10-15 minute, dupa care le vom strecura si aseza in borcanele pregatite cu marar, cimbru, hrean curatat si spalat, ardei iute. Nu tasati prea tare legumele pentru a permite ulterior scurgerea lichidului printre ele. 

Daca zeama in care am tinut legumele este prea tulbure vom pregati o noua fiertura cu aceleasi ingrediente, pe care o vom turna peste legume. In final inchidem ermetic borcanele si le vom tine in cuptorul incins, dar cu focul oprit, pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura mixta - Csalamade" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu conopida