Muraturi asortate

de Zamfira in Muraturi, 14 Sep 2012 | 5490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg. castraveti
  • 3 kg. gogonele
  • 2 kg. conopida
  • 500 g hrean
  • 200 g ardei iute
  • frunze de telina
  • cimbru, marar uscat (3 legaturi)
  • Saramura:
  • 1 L apa
  • 1 lingura sare dura
  • 1 ligurita boabe de piper
  • 3-4 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Spalam castravetii, gogonelele si conopida ( o despartim in bucati mai mici). Pregatim borcanele sau butoiasul pentru a aseza legumele. Punem pe fundul lor cimbru, marar, hrean curatat si spalat, ardei iute, frunze de telina, apoi asezam legumele combinate, un start de castravete, unul de conopida, unul de gogonele. Din loc in loc mai adaugam hrean, ardei iute, frunze de telina.

Fierbem apa cu ingredientele din reteta si-l turnam foarte fierbinte peste legume. Acoperim provizoriu recipientele pentru 2-3 zile, timp in care vom indeparta spuma formata. In final turnam otet fierbinte (2-3 linguri/borcan) deaspura si inchidem ermetic borcanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (13)

lilik 1

15.09.2012, 10:13

adry88 1

16.09.2012, 15:10

bune muraturile

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen