Castraveti in saramura

de Sim0na in Muraturi, 28 Oct 2012 | 6447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,8 kg castraveti
  • boabe de mustar
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • morcov
  • catei de usturoi
  • ardei iute
  • crenguta de visin
  • hrean
  • sare gronjoasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura:

Castravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1 litru de apa – in cazul meu 2 litri de saramura. Saramura fierbinte am pus-o peste castraveti, apoi am acoperit cu un capac si am lasat pana a doua zi.

In ziua urmatoare am aruncat saramura, am spalat castravetii si i-am asezat in borcane. Printre ei am pus bucati de morcov, catei de usturoi, bucati de ardei iute, boabele de piper si de mustar, cate 1 frunza de dafin la fiecare borcan, cate o bucata de hrean si cate o crenguta de visin cu frunze.

Am pregatit o alta saramura – in aceeasi concentratie – 50 g sare la 1 litru apa. Saramura fierbinte am turnat-o peste castraveti, apoi am sigilat borcanele si le-am lasat sa se raceasca  intr-o patura pana a doua zi.

Se pot consuma dupa cca 4-5 saptamani.

Mie mi-au iesit 4 borcane de 800 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet pentru iarna