Castraveti in saramura

de Sim0na in Muraturi, 28 Oct 2012 | 3955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,8 kg castraveti
  • boabe de mustar
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • morcov
  • catei de usturoi
  • ardei iute
  • crenguta de visin
  • hrean
  • sare gronjoasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura:



Castravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1 litru de apa – in cazul meu 2 litri de saramura. Saramura fierbinte am pus-o peste castraveti, apoi am acoperit cu un capac si am lasat pana a doua zi.


In ziua urmatoare am aruncat saramura, am spalat castravetii si i-am asezat in borcane. Printre ei am pus bucati de morcov, catei de usturoi, bucati de ardei iute, boabele de piper si de mustar, cate 1 frunza de dafin la fiecare borcan, cate o bucata de hrean si cate o crenguta de visin cu frunze.


Am pregatit o alta saramura – in aceeasi concentratie – 50 g sare la 1 litru apa. Saramura fierbinte am turnat-o peste castraveti, apoi am sigilat borcanele si le-am lasat sa se raceasca intr-o patura pana a doua zi.


Se pot consuma dupa cca 4-5 saptamani.


Mie mi-au iesit 4 borcane de 800 g.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

28.10.2012, 17:35

Multumesc tuturor pentru arecieri!!

La Ancuta 1

28.10.2012, 18:41

T I M E A 1

29.10.2012, 09:34

ce buni sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate pentru iarna