Muraturi- Reteta mamei

de diaconta in Conserve, 12 Sep 2010 | 9200 vizualizari

 

Intotdeauna am apreciat bogatia camarii noastre pregatite pentru iarna de mama mea.Vreau sa va impartasesc retetele folosite de ea.

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • castraveti
  • zahar
  • sare
  • otet
  • hrean
  • boabe de mustar
  • ceapa
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi- Reteta mamei:

Pentru gogosarii in otet:


6 kg de gogosari rosii


1 l otet


750 gr zahar


6 linguri sare


hrean,boabe de mustar,boabe de piper,foi de dafin


6 bucati aspirina


Gogosarii se spala,se taie felii si se pun celelalte ingrediente peste ei.Se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza in borcane si peste ei se pune zeama lasata.


Se inchid borcanele si se pun in camara,pana cand aveti pofta de muraturi.


Pentru castraveti:


Castravetii se spala si se aseaza in borcane de 800 ml. In fiecare borcan se pune 100 ml otet, 1 lingura sare pentru muraturi, 2 linguri de zahar, felii de ceapa, morcov, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin si apa, cat sa se umple borcanul.


Se inchid borcanele si se sterilizeaza pentru 15 minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi- Reteta mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

diaconta 1

16.08.2012, 21:52

Sigur Miti,poti sa pui conservant.Noi nu avem probleme cu aspirina

shukly 1

20.08.2015, 13:52

Pentru castraveti poti inlocui foile de dafin cu flori uscate de marar, se adauga si boabe de ienibahar, iar in privinta sterilizarii...15 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca. Otet eu pun 2 linguri la un borcan de 800 g, e suficient. Castravetii poti fi pusi si taiati in bucati, mi-au tinut 5 ani (am uitat vreo 2 borcane prin beci )

diaconta 1

20.08.2015, 14:47

Gabriela,multumesc pentru precizari.E o reteta scrisa mai demult,in timp poate chiar am mai modificat in timp cantitatile folosite.
Nu am prea inteles de ce sa inlocuiesti foile de dafin,mie imi place arome pe care le-o da.
Si noi pastram muraturile ani de zile si sunt foarte bune.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati