Musaca

de ionix in Mancaruri cu carne, 14 Oct 2010 | 7589 vizualizari

 

Multumesc d-nei administrator pt reteta, din nou :p

 

INGREDIENTE

  • Circa 2 kg de cartofi
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 kg carne tocata amestec (porc+vita)
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 gogosar sau 1 ardei gras rosu
  • lingurita cu cimbru
  • Pudra de chilli
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • lingura cu ulei de masline
  • 250 ml smantana
  • 3 oua
  • Circa 150 g cascaval
  • Marar
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se pun la fiert la foc mare. Se lasa pana sunt aproape fierti, sa nu-i lasi sa fiarba pana la capat pt ca se sfarama cand ii tai, si apoi se lasa la racit.

Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, gogosarul taiat cubulete si usturoiul taiat feliute subtiri.

Intr-un ceaun pui uleiul de floarea-soarelui la incins. Cand s-a incins bine, pui ceapa si gogosarul iar apoi lasi pana se inmoaie putin. Se adauga usturoiul si carnea tocata. Se lasa pana cand carnea va capata o culoare alibicioasa. Se adauga sucul de rosii si se lasa pana fierbe putin, 6-7 minute. Se opreste focul iar apoi se pun dupa gust: sarea, cimbrul si pudra de chilli.

Ouale se bat bine cu putina sare si piper. Ouale batute se amesteca bine cu smantana si putin cimbru.

Asamblare-

Luam un vas de yena si-l ungem cu uleiul de masline. Cartofii deja raciti se taie feliute si se aseaza primul rand in vasul de yena. Se presara marar si putina sare iar peste cartofi turnam jumatate din cantitatea de carne. Peste carnea punem 1/3 din amestecul facut din oua cu smantana. Punem iar un strat de cartofi-sare si piper-marar-compozitia de carne. Punem ultimul strat de cartofi iar peste punem: marar, sare, piper, 2/3 din amestecul de smantana si radem cascaval deasupra. Se baga la foc mic timp de o ora si 30 de minute si apoi inca 15 minute la foc iute.

Se serveste cald cu smantana si marar.

 Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

NU UITATI!! Atat cartofii cat si carnea trebuie sa fie reci in momentul asamblarii....

2

Sucul de rosii poti sa-l inlocuiesti cu 5 linguri de pasta de tomate diluate in 200 ml de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ionix 1

16.10.2010, 15:38

@Nadina... la ora o2.24 toate dormeam asa ca papi singurica tot

@Anca... valeu, sambata mamica? te cred si eu ca ti-e foame... cre' ca te-a izbit frigul dimineata

Laly 1

16.10.2010, 23:30

Ce bunatate,mai ai si pentru mine o portie?

ionix 1

16.10.2010, 23:31

@Laly... nu prea dar te invit la o ciorba de curcan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la gratar, cu cartofi pai si muraturi