Sarmalute in frunze de vita

de marcela1979 in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2011 | 2964 vizualizari

 

nu am mai mancat de mult si aveam o pofta....

 

INGREDIENTE

  • carne tocata amestec 500 gr
  • orez 150 de gr
  • 2 cepe albe
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 legaturi de marar
  • foi de vita in saramura
  • vegeta,piper
  • cimbru
  • pasta de rosii
  • 2 linguri faina alba
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de vita:

Se curata frunzele de vita de cotoare,dupa ce au stat la desarat.Se pregateste umplutura:se amesteca carnea cu orezul,vegeta,piper si ceapa tocata si calita si cu pasta de rosii dupa gust.Se adauga cimbru si marar verde tocat.Ceapa verde se toaca marunt .Se infasoara sarmalutele in frunzele de vita.Intr-o oala se pune ulei pe fund se aseaza un strat de frunze de vita ,ceapa verde si marar verde si apoi se aseaza un rand de sarmale.Peste se pune iar ceapa verde si marar verde si se mai aseaza inca un rand de sarmale si se continua asa pana se termina sarmalele.Deasupra se mai pune un rand de ceapa verde si marar.Se pune apa si se dau la foc mic sa fiarba.Cand sunt fierte sarmalele se face un sos astfel: intr-o craticioara se pune ulei si se rumeneste 2 linguri de faina alba ,se adauga pasta de rosii si apa cat sa se formeze un sos.Se adauga vegeta ,piper si marar verde tocat si se lasa sa dea un clocot.Se toarna sosul peste sarmale si se mai lasa inca 10 minute scuturand oala ca sosul sa patrunda printre sarmale.Apoi se stinge focul si se servesc cu smantana .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

LUK 1

06.03.2011, 15:33

mirela0911 1

06.03.2011, 19:55

Si eu am dar cu varza murata

MotanLaOale 1

07.03.2011, 09:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj in vas roman