Sarmalute in frunze de vita

de marcela1979 in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2011 | 6223 vizualizari

 

nu am mai mancat de mult si aveam o pofta....

 

INGREDIENTE

  • carne tocata amestec 500 gr
  • orez 150 de gr
  • 2 cepe albe
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 legaturi de marar
  • foi de vita in saramura
  • vegeta,piper
  • cimbru
  • pasta de rosii
  • 2 linguri faina alba
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de vita:

Se curata frunzele de vita de cotoare,dupa ce au stat la desarat.Se pregateste umplutura:se amesteca carnea cu orezul,vegeta,piper si ceapa tocata si calita si cu pasta de rosii dupa gust.Se adauga cimbru si marar verde tocat.Ceapa verde se toaca marunt .Se infasoara sarmalutele in frunzele de vita.Intr-o oala se pune ulei pe fund se aseaza un strat de frunze de vita ,ceapa verde  si marar verde si apoi se aseaza un rand de sarmale.Peste se pune iar ceapa verde si marar verde si se mai aseaza inca un rand de sarmale si se continua asa pana se termina sarmalele.Deasupra se mai pune un rand de ceapa verde si marar.Se pune apa si se dau la foc mic sa fiarba.Cand sunt fierte sarmalele se face un sos astfel: intr-o craticioara se pune ulei si se rumeneste 2 linguri de faina alba ,se adauga pasta de rosii si apa cat sa se formeze un sos.Se adauga vegeta ,piper si marar verde tocat si se lasa sa dea un clocot.Se toarna sosul peste sarmale si se mai lasa inca 10 minute scuturand oala ca sosul sa patrunda printre sarmale.Apoi se stinge focul si se servesc cu smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de vita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry