Musaca

de Gusti in Porc, 18 Feb 2010 | 7643 vizualizari

 

De Valentine's Day am fost la Atena unde am mincat o senzationala musaca. Va dati seama ca n-am ratat ocazia de a achizitiona o carte cu retete traditionale grecesti, din care va prezint modul de preparare a unei musaca delicioase

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 1 kg carne tocata
  • 1/2 ceasca ulei de masline (225ml sau 16 linguri)
  • 2 cepe mari
  • 5 rosii coapte
  • 1/2 ceasca vin alb (225 ml)
  • sare
  • piper
  • cascaval ras
  • ulei pentru prajit
  •  sos bechamel (click pentru reteta)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung, felii subtiri. Se presara sare peste ele si se lasa in strecuratoare.


Se pregateste carnea tocata calind-o in ulei cu ceapa si stingindu-se cu vinul alb sec. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si taiate marunt, sarea, piperul si se lasa la fiert la foc mic pina se absoarbe zeama.


Separat se pune uleiul in tigaie si se prajesc vinetele.


Se pune un strat de vinete prajite in tava si se presara cascaval ras.


Se adauga apoi un strat de carne tocata pregatita ca mai sus si pe deasupra se pune alt strat de vinete, peste care se presara din nou cascaval ras.


La sfirsit, pe deasupra se toarna un strat gros de sos bechamel, astfel incit sa fie acoperita toata suprafata. Se presara din nou cascaval ras pentru a se forma o crusta bine coapta.



 

TIPS-URI

1

Pentru varianta cu dovlecei, acestia inlocuiesc vinetele in acelasi mod de preparare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ELENI 1

28.01.2012, 15:22

ELENY SINCER MA MIR CUM IN 3 ANI NU AI GATIT MUSACAUA GRECEASCA NICI MACAR PASTITO?CARE ARE ACELASI MOD DE PREPARARE IN LOC DE LEGUME VIN MACAROANELE.EU AM LUCRAT MULTI ANI IN TAVERNE IN GRECIA SI IN FINAL M-AM ALES SI CU UN GREK.ADICA SI SOTUL MEU TOT GREK E.DAR ACESTE DOUA FELURI DE MINCARE EI LE MANINCA CEL PUTIN ODATA PE LUNA BV BUCATARAS PT MUSACA.HAI LA O CAFEA

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:15

adinacoman 1

26.07.2013, 21:48

si la urma ce fac cu ea?o pun la cuptor sau o pun la foc?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi