Musaca

de Gusti in Porc, 18 Feb 2010 | 7510 vizualizari

 

De Valentine's Day am fost la Atena unde am mincat o senzationala musaca. Va dati seama ca n-am ratat ocazia de a achizitiona o carte cu retete traditionale grecesti, din care va prezint modul de preparare a unei musaca delicioase

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 1 kg carne tocata
  • 1/2 ceasca ulei de masline (225ml sau 16 linguri)
  • 2 cepe mari
  • 5 rosii coapte
  • 1/2 ceasca vin alb (225 ml)
  • sare
  • piper
  • cascaval ras
  • ulei pentru prajit
  •  sos bechamel (click pentru reteta)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung, felii subtiri. Se presara sare peste ele si se lasa in strecuratoare.

Se pregateste carnea tocata calind-o in ulei cu ceapa si stingindu-se cu vinul alb sec. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si taiate marunt, sarea, piperul si se lasa la fiert la foc mic pina se absoarbe zeama.

Separat se pune uleiul in tigaie si se prajesc vinetele.

Se pune un strat de vinete prajite in tava si se presara cascaval ras.

Se adauga apoi un strat de carne tocata pregatita ca mai sus si pe deasupra se pune alt strat de vinete, peste care se presara din nou cascaval ras.

La sfirsit, pe deasupra se toarna un strat gros de sos bechamel, astfel incit sa fie acoperita toata suprafata. Se presara din nou cascaval ras pentru a se forma o crusta bine coapta.

 

TIPS-URI

1

Pentru varianta cu dovlecei, acestia inlocuiesc vinetele in acelasi mod de preparare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

ELENI 1

28.01.2012, 15:22

ELENY SINCER MA MIR CUM IN 3 ANI NU AI GATIT MUSACAUA GRECEASCA NICI MACAR PASTITO?CARE ARE ACELASI MOD DE PREPARARE IN LOC DE LEGUME VIN MACAROANELE.EU AM LUCRAT MULTI ANI IN TAVERNE IN GRECIA SI IN FINAL M-AM ALES SI CU UN GREK.ADICA SI SOTUL MEU TOT GREK E.DAR ACESTE DOUA FELURI DE MINCARE EI LE MANINCA CEL PUTIN ODATA PE LUNA BV BUCATARAS PT MUSACA.HAI LA O CAFEA

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:15

adinacoman 1

26.07.2013, 21:48

si la urma ce fac cu ea?o pun la cuptor sau o pun la foc?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

ULTIMELE COMENTARII

Sidy

Si acum Somonul... "In Norvegia, situatia privind cultivarea > pestelui este catastrofala. La o ferma atat de > mica creste un numar atat de mare de peste, 2 > milioane de unitati de somon. Pestele se > imbolnaveste, e vorba de aproape o pandemie: > necroza pancreatica si anemia infectioasa a > somonului a capturat toata Norvegia. Insa, acest > lucru este tainuit de consumatori", spune Kurt. > Activistul are colectate probe, inregistrari > video, care arata cum muncitorii de la > crescatorii toarna in apa un pesticid puternic cu efecte > neurotoxice. > > "Ei insisi trebuie sa poarte masti si costume de > protectie, ca sa nu fie afectati de substantele > chimice destinate curatarii rezervoarelor de apa > de paraziti. Astfel, somonul se imbiba cu aceste > produse chimice, ceea ce ar putea ameninta > sanatatea consumatorului. Somonul norvegian este > cel mai toxic aliment din lume, si asta in > conditiile in care industria pescuitului ocupa al > doilea loc dupa venituri in Norvegia''. > > Pe fundul lacurilor pline cu apa de ploaie se > gaseste un reziduu de 15 m incarcat cu bacterii, > resturi de furaje putrede si substante chimice > care sa distruga parazitii. Nivelul de > contaminare este foarte inalt. Substante toxice, > excremente de peste... Fundul marii este complet > distrus, e ca o fabrica de gaz. Bule de metan si > pesticide identice unor atacuri cu gaze'', > relateaza Kurth dupa ce a folosit camere subacvatice spion > pentru a filma. > O alta problema a pescarilor norvegieni este asa > numitul paduche de peste, ce paraziteaza pe corpul pestelui > si il ucide. > > "Paduchele intre timp devine rezistent la > chimicale asa incat pescarii sunt nevoiti sa > folloseasca pesticide tot mai puternice, iar > acest lucru se reflecta negativ asupra pestilor. > 50% din puietul de cod de la ferme se naste cu > mutatii genetice. Pestii nu pot sa inchida gura. > Aceasta mutatie genetica nu dispare timp de opt > generatii. Consumatorul cand vede un peste ca > acesta, nu doreste sa-l manance, daca insa i se > taie capul, nimeni nu observa", mai spune el. > > Somonul mutant are si carnea friabila. > > "Acest lucru nu ar trebui sa existe, carnea > somunului are consistenta elastica. Dupa cum > stiti, somonul salbatic are 5-7% grasime, iar cel > crescut artificial tocmai 15-34% grasime. Si > toate toxinele se acumuleaza in tesutul adipos. > In consecinta, acest peste devine cel mai toxic > din lume", subliniaza ecologistul. > > La randul sau, toxicologul francez Jerome Ryuzzen > confirma declaratiile ecologistului. > > „Intr-adevar, gradul de contaminare a somonului a > crescut foartte mult. Este de 5 ori mai nociv si > toxic decat orice alte produse. Aceste toxine ar > trebui sa fie evitate in consum, pentru a reduce > riscul de expunere a organismului'', a subliniat > toxicologul.

Care este alimentul care se vinde in toate supermarketurile si care ne distruge sanatatea

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!