Tochitura in sos de vin

de Patricia Iordache in Porc, 27 Mai 2013 | 13824 vizualizari

 

Am pregatit aceasta mancarica cu 3 feluri de carne (Tochitura) si tare mi-a placut. Sa va spun despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne de porc (pulpa);
  • 200 gr. scarita afumata;
  • 200 gr. slaninuta afumata;
  • 1 ceapa;
  • 4 fire usturoi verde;
  • 2 catei de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • 1 lingurita cu cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 3 linguri pasta de ardei rosu;
  • 1 lingura bulion (2-3 linguri suc de rosii);
  • 300 ml. vin alb sec/demisec;
  • putin ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura in sos de vin:

Taiem carnea in bucati potrivite. La fel procedam si cu slaninuta afumata. Scarita o taiem pe langa os si o lasam bucati mari.


Tocam usturoiul verde si ceapa.


Intr-un vas (de preferinta ceaun) punem putin ulei si cand s-a incins adaugam carnea , slaninuta si scarita. Amestecam bine si lasam pana ce carnea se albeste. Adaugam ceapa si usturoiul verde tocat, amestecam bine si apoi adaugam vinul.


Punem foile de dafin, sare, piper, cimbrul si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.


Adaugam apoi pasta de ardei rosu si bulionul, amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic inca 15-20 minute.


Presam cu lama cutitului cateii de usturoi si ii tocam marunt. Ii adaugam peste tochitura, amestecam si oprim focul.


Servim alaturi de mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Nu adaugati deloc apa! Daca considerati ca 300 ml. de vin este prea putin, adaugati mai mult. Important este ca la inceput, vinul sa acopere aproape toata carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:26

gustoasa

ianculubita 1

01.02.2016, 09:13

Patricia am tot respectul si admiratia pentru ceea ce faci si tu stii asta dar te rog nu mai spune acestei tocanite Tochitura,sunt doua retete complet diferite,mai ales ca are ceapa si bulion; iarta-ma daca mi-am exprimat parerea de moldoveanca!

kytz 1

22.12.2016, 09:56

Am sa o incerc si eu in perioada ce urmeaza! Imi place friptura cu mult soooooos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale ca acasa
  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de porc