Musaca

de Lau in Mancaruri cu carne, 25 Feb 2014 | 6742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Piure
  • 6-7 cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • Umplutura
  • 400 g carne tocata
  • boia de ardei
  • 2 catei usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • ulei
  • Sos bechamel
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina de grau
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • In plus
  • 100 g cascaval
  • unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Piure-cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in bucati si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si adaugam laptele, untul si amestecam pana obtinem o pasta fina, potrivim de sare si piper dupa gust,


Umplutura-Ceapa curatata si tocata o calim in putin ulei, adaugam carnea tocata si mai lasam cca 5 min pe foc amestecand, adaugam usturoiul intreg (curatat), apa si lasam la foc mic cca 15 minute. Adaugam pasta de tomate, sare, piper, boia de ardei si mai lasam pe foc cca 5 minute. Lasam sa se raceaca dupa care scoatem usturoiul si adaugam oul (batut putin cu furculita) branza si amestecam pana ce se se omogenizeaza,


Sos bechamel-Intr-o cratita punem untul sa se topeasca, adaugam faina si lasam sa se caleasca putin impreuna. Dam cratita la o parte si adaugam laptele treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Punem din nou pe foc si potrivim de sare, piper, nucsoara dupa gust. Amestecam continuu pana ce se ingroasa.


Ungem o tava cu unt, adaugam 1/2 din compozitia de piure apoi 2/3 din sos si deasupra umplutura cu carne. Intindem restul de piure si deasupra adaugam restul de sos, adaugam cascaval ras deasupra si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste deasupra

 

TIPS-URI

1

Multumesc Gaby pentru reteta,

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

_Alina_ 1

26.02.2014, 10:51

Sim0na 1

26.02.2014, 10:51

De mult n-am mai facut o musaca..

Lau 1

26.02.2014, 18:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana