Musaca

de Ancutsa in Porc, 23 Ian 2017 | 4572 vizualizari

 

Imi place mult musacaua de carne si cartofi, asa ca o prepar de cate ori am ocazia.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 500 g carne tocata de porc
  • sare si piper dupa gust
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri lapte
  • Cascaval ras dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

 

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure.

 Intre timp, calim ceapa in putin ulei incins, se adauga si carnea si se prajesc bine toate. Se condimenteaza, iar cand este gata, se da de pe foc, se adauga 1 ou pentru a lega compozitia si se amesteca bine. Puteti adauga si ciuperci in compozitia de carne, daca va plac.

 Se incalzeste cuptorul. 

 Intr-o tava unsa cu putin ulei, intindem un strat de cartofi, unul de carne si inca un strat de cartofi. Separat, intr-un castronel, se bate un ou, care se amesteca bine cu smantana si laptele si apoi se toarna peste musaca. Radem cascavalul si dam tava la cuptorul incins, cam 40 de minute, la foc mediu, pana capata o crusta aurie spre maroniu deschis.

 Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume, castraveti murati sau salata de sfecla rosie.

 Pofta Buna! 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/musaca-6.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

kytz 1

24.01.2017, 00:43

CameliaR 1

24.01.2017, 10:41

Imi place!

Ancutsa 1

24.01.2017, 17:54

kytz,

Multumesc, draga Camelia, ma bucur mult ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura mixta de porc la cuptor