Musaca bulgareasca de cartofi

de andreeaandreia18 in Mancaruri cu carne, 22 Mai 2012 | 13866 vizualizari

 

aceasta reteta am invatat-o de la nasa mea de cununie de origine bulgara!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame carne tocata(mixta,de porc..cum doriti)
  • 1 kg cartofi
  • 1-2 rosii( si din conserva)
  • 2 cepe mari
  • boia de ardei
  • sare
  • ulei
  • cimbru pentru carnea tocata
  • pentru topping:
  • 3 oua
  • 1 lingura de lapte
  • 2 linguri de faina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca bulgareasca de cartofi:

Se caleste ceapa in putin ulei, dupa care se aduga rosiile tocate si framantate si abia dupa aceea se aduga carnea tocata cu cimbru, pentru a nu se forma noduli. Amestecati foarte bine si condimentati cu sare, dupa gust.


Cartofii taiati marunt ii amestecati cu continutul pregatit mai sus. In acest fel vom obtine o compozitie omogena.


Ungeti tava cu ulei si puneti continutul obtinut dupa care puneti apa in tava atat cat sa acopere cartofii.


Dati la cuptor la 200 grade pana cand scade apa.


Dupa ce a scazut apa de pe musaca, scoateti de la cuptor si adaugati ouale batute cu laptele si faina si turnati pe deasupra, apoi dati din nou la cuptor pana cand aceasta se rumeneste.


Va doresc pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca bulgareasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

andreeaandreia18 1

24.05.2012, 12:23

multumesc fetelor!! da este foarte buna!!

Bucataras Monica 1

22.03.2013, 14:22

interesanta reteta ta , de tinut minte

Panacris 1

22.03.2013, 15:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita