Musaca cu afumaturi si branza de capra cu verdeturi

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 14 Iun 2013 | 4113 vizualizari

 

O combinatie DELICIOASA! la care-mi pare tare rau ca n-am poze intermediare, dar nu am mai avut timp si de alea.

Fiind o reteta simpla banuiesc ca si fara poze din timpul prepararii veti pregati o musaca consistenta care servita cu iaurt, salata sau muraturi va constitui un pranz satios.

Aveam o bucata de rasol afumat fiert care nu ajungea pentru pranz si m-am gandit s-o includ intr-un preparat. Acum..nu-i bai daca n-aveti rasol ci o bucata de muschi, costita, sau bacon, ideea e ca musacaua sa capete gust de afumatura.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati carnat casa afumat – aprox 350-400 gr
  • 200 gr rasol porc afumat, fiert
  • o ceapa
  • 2 catei usuroi
  • 50 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper
  • ulei – aprox 40 ml
  • o lingura pasta tomate

Pentru piure

  • 1kg cartofi
  • 80 gr unt
  • lapte fierbinte
  • sare
  • piper

Pentru sos

  • 400 ml lapte
  • o lingura si 1/2 faina
  • 40 gr unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 100 gr branza de capra cu verdeturi Delaco
  • 2 linguri smantana grasa
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu afumaturi si branza de capra cu verdeturi:

Incepeti prepararea punand cartofii, curatati si spalati, la fiert.

Intre timp curatati ceapa, o spalati si-o taiati juliene. O puneti la calit in uleiul incins, o lasati 2 minute apoi adaugati carnatul afumat taiat felii si rasolul taiat cubulete. Caliti 5 minute amestecand cand si cand pana ce toate sunt inmuiate si usor rumenite. Turnati vinul si pasta de tomate, omogenizati si lasati la foc mic cateva minute. Adaugati usturoiul pisat, putina sare si piper si opriti focul. Sosul trebuie sa fie destul de grosut, dar datorita pastei de tomate va capata consistenta necesara.

Intr-un vas cu fund dublu topiti untul, adaugati faina si caliti 2 minute. Luati de pe foc si adaugati treptat laptele rece. Amestecati cu un tel sa nu faca cocoloase. Puneti inapoi pe foc vasul si amestecati pana se ingroasa sosul.Potriviti gustul de sare, piper si nucsoara. Consistenta sosului trebuie sa fie asemanatoare cu a unei smantani groase. Adaugati branza, smantana si omogenizati amestecand usor.

Cartofii fierti ii scurgeti de apa si-i pisati ca pentru piure, adaugati untul si amestecati energic, circular, pentru a abtine un piure pufos, adaugand treptat lapte fierbinte pana ce obtineti consistenta dorita. Nu aveti nevoie de un piure moale, il puteti lasa cu o consistenta mai legata.

Pregatiti un vas termorezistent , il ungeti cu unt si intindeti un strat de piure (jumatate din cantitatea preparata. Puneti deasupra, uniform, stratul de carne apoi jumatate din sosul cu branza. Intindeti restul de piure iar deasupra puneti sosul ramas in care ati amestecat acum si oul usor batut si ati omogenizat. Nivelati usor si dati vasul in cuptorul incins pana ce preparatul incepe sa capete o crusta frumoasa la suprafata si bucataria se umple de miresme ce striga – La masa!

Nota .Stratul de cartofi este grozav de bun si daca este preparat din cartofi fierti in coaja, feliati si condimentati cu sare, piper si pudra de usturoi apoi procedat ca-n reteta de fata, insa eu pregatesc musacaua cu piure pentru ca asa le place piticilor mei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu afumaturi si branza de capra cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Geanina87 1

15.06.2013, 23:48

tare-mi place musacaua ta

Constelatialeu 1

19.06.2013, 22:17

Venisem dupa afumaturi si am gasit branza..uite ca esti darnica mai Gabito...

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:47

Stii ca o prepar saptamana viitoare, da?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca din dovlecel cu rosii si piept de pui