Musaca de carne cu dovlecei si vinete

de oanapl in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2017 | 9688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc cu vita
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 vanata
  • 3 dovlecei
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 2-3 linguri bulion
  • 1 cana vin alb demisec
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 g cascaval sau mozzarella
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de carne cu dovlecei si vinete:

Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar (sau le tragic la tigaie), sa se inmoaie putin.

Calesti ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul maruntit, apoi adaugi morcovul ras si rosiile taiate cubulete mici. Adaugi carnea si condimentezi cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Torni vinul si bulionul si lasi sa scada bine.

Asezi intr-o tava astfel: un rand de dovlecei, ½ din carne, ½ din cascaval, vinete, restul de carne si dovlecei. Acoperi cu folie si introduci tava la cuptor pentru o ora, la 200 de grade C. Dupa 40 de minute, inlaturi folia si lasi sa se coaca. Dupa alte 20 de minute, scoti tava si presari cascavalul ramas. Introduci tava in cuptor pentru cateva minute, pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca musacaua si o servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de carne cu dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui în bere " la plic"