Musaca de cartofi si dovlecei

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2013 | 11915 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Aveam cativa dovlecei in frigider si m-am gandit sa incerc. E o mancare usor de preparat, dar nu "estetica" . Asadar, daca aveti musafiri pretentiosi din punct de vedere al designului culinar, nu o recomand. :)))

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi potriviti (fierti);
  • 1 dovlecel potrivit;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 ou;
  • cascaval/branza telemea (cat dorim);
  • 1 cana cu smantana/lapte batut;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc;
  • cimbru;
  • unt (cat o nuca - pentru uns vasul);
  • putin pesmet (pentru tapetarea vasului).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si dovlecei:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii.

Cat timp fierb cartofii, curatam dovlecelul de coaja, il taiem rondele, le presaram cu sare si le lasam intr-o sita aproximativ 30 min ca sa iasa apa din ei.

Ungem un vas de yena cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam un rand de cartofi, un rand de felii de dovlecei.

Printre randurile de legume asezam cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului.

Potrivim de sare, piper.

Amestecam oul cu cascavalul/branza rasa, smantana/laptele batut si turnam peste legumele deja asezate in vas. Presaram busuioc si cimbru si bagam la cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 25 min, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

 

TIPS-URI

1

Am servit alaturi de un pahar cu lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitive cu legume si branzeturi Delaco