Musaca de cartofi si dovlecei

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2013 | 7573 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Aveam cativa dovlecei in frigider si m-am gandit sa incerc. E o mancare usor de preparat, dar nu "estetica" . Asadar, daca aveti musafiri pretentiosi din punct de vedere al designului culinar, nu o recomand. :)))

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi potriviti (fierti);
  • 1 dovlecel potrivit;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 ou;
  • cascaval/branza telemea (cat dorim);
  • 1 cana cu smantana/lapte batut;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc;
  • cimbru;
  • unt (cat o nuca - pentru uns vasul);
  • putin pesmet (pentru tapetarea vasului).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si dovlecei:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii.


Cat timp fierb cartofii, curatam dovlecelul de coaja, il taiem rondele, le presaram cu sare si le lasam intr-o sita aproximativ 30 min ca sa iasa apa din ei.


Ungem un vas de yena cu unt si il tapetam cu pesmet.


Asezam un rand de cartofi, un rand de felii de dovlecei.


Printre randurile de legume asezam cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului.


Potrivim de sare, piper.


Amestecam oul cu cascavalul/branza rasa, smantana/laptele batut si turnam peste legumele deja asezate in vas. Presaram busuioc si cimbru si bagam la cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 25 min, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.


 

TIPS-URI

1

Am servit alaturi de un pahar cu lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 17:36

Costeo...multumesc!

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 17:40

Elena, Bya, Rocsi...

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 17:41

Liliana, Ligia, sa stiti ca-i bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute la cuptor