Musaca de cartofi si vinete cu carne

de Nadyne in Mancaruri cu carne, 12 Noi 2016 | 1041 vizualizari

 

 Este o mancare "grea", dar foarte gustoasa. Si pentru ca nu o prepar foarte des, o pregatesc "nesanatos", nedietetic... :). Este o bomba calorica, intr-adevar, dar consumata ocazional si cu moderatie, sa zicem ca e permisa.

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi mari
  • 1 vanata
  • 1kg carne tocata9porc, vita sau amestec)
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • cimbru
  • marar
  • pasta de tomate(2 linguri) sau rosii in bullion(1/2 cutie)
  • 200 g smantana
  • 2 rosii
  • ulei
  • cascaval ras
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si vinete cu carne:

Pentru inceput, pregatim carnea.


Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade tot sucul. Adaugam pasta de tomate sau rosiile, verdeata si condimentele, dupa gust si mai lasam pe foc cateva minute, apoi dam la racit. Compozitia nu trebuie sa mai aiba lichid.


Intre timp, curatam cartofii, ii spalam si-i taiem rondele, apoi ii prajim usor. Ii scoatem pe servet absorbant.


Vanata se spala si se taie si ea rondele. Se prajesc feliile in ulei si se scot, asemenea cartofilor, pe servet absorbant.


Dupa ce s-a racit carnea, adaugam in compozitie doua oua batute si amestecam energic pentru a se omogeniza cum trebuie.


Incepem sa montam musacaua: intr-o tava unsa usor cu ulei, asezam primul strat de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, urmeaza un strat de vinete, cealalta jumatate din compozitia de carne si ultimul strat de cartofi.


Turnam deasupra cele doua oua batute cu smantana(optional, putem adauga si cascaval ras), ornam cu rondele de rosii si dam la cuptor, preincalzit, pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si vinete cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

13.11.2016, 20:10

Nadyne 1

16.11.2016, 06:53

Ancutsa 1

16.11.2016, 13:40

Imi place mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi "altfel"