Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan

de Oana in Curcan, 29 Iul 2013 | 142132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mai mari fierti in coaja
  • 1 vanata mare
  • 2 rosii mari
  • parmezan ras
  • Umplutura de carne:
  • 500 gr piept de curcan
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3 catei de ustoroi
  • 2 rosii mari
  • sare si piper
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan:

Vanata se curata de coaja si se taie rondele, se presara cu sare si se lasa sa se odihneasca pana pregatim carnea.

Se pune putin ulei intr-o tigaie adanca. Se adauga carnea de curcan taiata fasii sau tocata. Se adauga ceapa verde si usturoiul si se lasa se se inmoaie, amestecand din cand in cand. Rosiile se oparesc si se curata de coaja, apoi se taie cubulete si se pun peste carne. Se adauga sare, piper si oregano. Se lasa sa scada putin sosul de rosii.

Cartofii fierti in coaja se curata si se taie rondele. Se clatesc vinetele cu apa rece si se sterg cu prosoape de hartie.

Intr-un vas de iena se aseaza un rand de cartofi, deasupra vinete, parmezan, apoi se pune carnea cu sos de rosii. Se pune iar un strat de cartofi si unul de vinete. Se presara parmezan. Cele doua rosii se oparesc, se curata de coaja si se taie rondele. Se aseaza deasupra, ca ultim strat si se presara iar parmezan.

Se pune tava in cuptorul incalzit si se coace la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra si vanata este moale.

Se poate servi cu iaurt sau smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei
  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan marinata, cu sos de rosii