Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan

de Oana in Curcan, 29 Iul 2013 | 15107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mai mari fierti in coaja
  • 1 vanata mare
  • 2 rosii mari
  • parmezan ras
  • Umplutura de carne:
  • 500 gr piept de curcan
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3 catei de ustoroi
  • 2 rosii mari
  • sare si piper
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan:

Vanata se curata de coaja si se taie rondele, se presara cu sare si se lasa sa se odihneasca pana pregatim carnea.

Se pune putin ulei intr-o tigaie adanca. Se adauga carnea de curcan taiata fasii sau tocata. Se adauga ceapa verde si usturoiul si se lasa se se inmoaie, amestecand din cand in cand. Rosiile se oparesc si se curata de coaja, apoi se taie cubulete si se pun peste carne. Se adauga sare, piper si oregano. Se lasa sa scada putin sosul de rosii.

Cartofii fierti in coaja se curata si se taie rondele. Se clatesc vinetele cu apa rece si se sterg cu prosoape de hartie.

Intr-un vas de iena se aseaza un rand de cartofi, deasupra vinete, parmezan, apoi se pune carnea cu sos de rosii. Se pune iar un strat de cartofi si unul de vinete. Se presara parmezan. Cele doua rosii se oparesc, se curata de coaja si se taie rondele. Se aseaza deasupra, ca ultim strat si se presara iar parmezan.

Se pune tava in cuptorul incalzit si se coace la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra si vanata este moale.

Se poate servi cu iaurt sau smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-0
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-1
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-2
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-3
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-4
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-5

COMENTARII (10)

simona72

simona72 1

30.07.2013, 10:09

Un deliciu!!

babi5

babi5 1

04.09.2013, 08:37

Panacris

Panacris 1

22.06.2014, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03