Musaca de vinete cu dovlecei

de Merisor in Mancaruri de legume, 4 Iul 2018 | 10149 vizualizari

 

Musacaua este una din mâncărurile noastre preferate, în materie de carne tocată, iar de data aceasta, având din grădina mamei câteva vinete și câțiva dovlecei, am preparat o musaca de vinete și dovlecei, tare gustoasă, pe care o recomand cu toată încrederea.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete medii
  • 2 dovlecei medii
  • 1 kg carne tocată (vită + porc)
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras, galben
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2 linguri pastă de roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce și iute
  • 100 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 ouă
  • 1 lingură smântână
  • 100 g mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete cu dovlecei:

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime.

Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape absorbante și le frigem pe grillul încins și uns ușor cu ulei, pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte.

Curățăm restul legumelor, le tocăm în cuburi mici și le călim în ulei încins, într-o tigaie adâncă, stropite și cu puțină apă.

Când sunt pătrunse, adăugăm carnea tocată și amestecăm intens pentru a se pătrunde carnea uniform.

Când și carnea este preparată, adăugăm pasta de roșii și asezonăm totul, după gust,  cu: sare, piper, cimbru, busuioc, boia de ardei dulce și iute, mai lăsăm ingredientele 5-6 minute pe foc, apoi le lăsăm să se răcească, într-o sită, pentru a se scurge surplusul de grăsime.

Când amestecul de ingrediente este răcit, adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt și asamblăm musacaua.

Ungem un vas de yena cu puțină grăsime, din cea scursă, așezăm un rând de vinete, presărăm puțină mozzarella, apoi întindem un strat din amestecul de ingrediente, un rând de dovlecei, iar mozzarella și tot așa până terminăm ingredientele.

Amestecăm cele două ouă cu un praf de sare și smântâna și turnăm amestecul deasupra ingredientelor din vas.

Dăm vasul cu musaca de vinete și dovlecei la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade C, sau până se gratinează frumos la suprafață.

O lăsăm să se tempereze și o porționăm, servind-o cu mare poftă, alături de murături sau o salată de legume.

Eu am avut și puțin piure de cartofi rămas din ziua anterioară și l-am adăugat ca prim strat la musacaua de vinete și dovlecei.

Pot să vă spun că a fost foarte bună și foarte sățioasă, v-o recomand cu mare drag!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

oanapl 1

26.06.2019, 08:58

Ce bine arata! O sa o incerc si eu!

RuxyRux 1

26.06.2019, 10:42

O mare, dar mare bunatate!

Ina 1

27.07.2019, 21:05

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor