Spaghete de zucchini cu sos pesto

de Ela68 in Mancaruri de legume, 7 Noi 2012 | 8514 vizualizari

 

O garnitura usoara, ce poate fi servita cu pui la gratar, sau snitele sau peste la gratar. Principalul este sa aveti instrumentul cu ajutorul caruia sa puteti realiza spaghetele, ori un cutit special, ori razatoare Vorner, sau Borner.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc zucchini
  • 3 catei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sos pesto :
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura patrunjel
  • 4-5 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 150 gr parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete de zucchini cu sos pesto:

Sosul pe care l-am pregatit, nu este cel original de pesto, am preparat un sos cu ce-am avut la-ndemana, la baza avand busuioc si patrunjel, la care am adaugat si restul de ingrediente si le-am maruntit cu ajutorul robotului de bucatarie. Daca e prea uscat amestecul, mai adaugam una, doua linguri de ulei.

Se spala zucchini si se dau pe razatoare, mai putin miezul cu seminte,  obtinandu-se astfel spaghete subtiri si lungi. Incingem uleiul de masline si adaugam usturoiul maruntit cu ajutorul insrtumentului special.
In acest moment turnam sosul pesto, pregatit dinainte.

Lasam 1-2 minute pana incepe sa devina auriu ( nu sa se prajeasca ) si turnam spaghetele de zucchini. Presaram sare si amestecam continuu pana cand acestea se inmoaie. Avem grija sa ramana "al dente".

In acest moment turnam sosul pesto, pregatit dinainte.

Pentru un plus de gust, presaram parmezan cat de mult...eu n-am mai avut pe cat as fi dorit.

M-am inspirat de pe site-ul magieinbucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete de zucchini cu sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei cu morcovi