Tocana de cartofi ca la Bunica

de Panacris in Mancaruri de legume, 23 Aug 2012 | 3059 vizualizari

 

Intotdeauna aroma tocanitei de cartofi, imi aduce in fata imaginea bunicilor ( din pacate numai sunt printre noi:( ). E una dintre mancarurile care chiar imi ies si au aceeasi aroma ca atunci cand o savuram la masa bunicilor.

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 1 bucata,
  • morocov 1 bucata,
  • ardei gras sau kapia 1 bucata,
  • rosii 3 bucati,
  • cartofi rosii de Covasna 1500 g.,
  • carnati de porc afumati 500 g.,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • cimbru propaspat,
  • foaie de dafin,
  • marar proaspat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi ca la Bunica:

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei si putina apa. Celelalte legume se curata si se toaca marunt si se adauga la ceapa calita. Carnatii se taie felii, cat o imbucatura si se adauga la amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit. Intre timp se curata cartofii si se taie cubulete, adaugandu-se apoi la amestecul de ceapa si carnati. Se asezoneaza de sare, piper, cimbru si marar, apoi se completeaza cu apa rece cat sa acopere cartofii, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Se serveste fierbinte cu salata de sezon.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi ca la Bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

adry88 1

24.08.2012, 12:32

reisnaor_2006 1

14.10.2014, 18:36

foarte buna

babi5 1

14.10.2014, 18:44

Popricas de crumpi cu cirnat Yamii! Bun tsre

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi scazuti ca la bunica