Dovleac copt – un deliciu

de FlaviaD in Mancaruri de legume, 16 Sep 2013 | 13635 vizualizari

 

Nu-i tocmai o reteta, insa poate ajuta daca doriti sa preparati dovleac copt la dvs acasa. Este usor de facut, bun la gust si foarte nutritiv. Mie imi place sa-l savurez gol, fara zahar si fara alte condimente. Alaturi de un pahar de lapte cald, mi se pare ca este nemaipomenit la micul dejun si in acelasi timp si un desert ideal.

 

INGREDIENTE

  • -1 dovleac
  • -putin ulei pentru uns tava
  • -hartie de copt (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt – un deliciu:

In principiu ne referim la dovleacul placintar, insa nu este singurul tip de dovleac comestibil.


Dovleacul il putem coace in cuptor, intreg sau sectionat in functie de marimea lui. Pentru a face acest lucru avem nevoie de o tava – de preferabil intinsa – in care sa pregatim dovleacul. Tava se va unge cu putin ulei si deasupra, daca aveti, se intinde hartie de copt, iar deasupra dovleacul.


Dam la cuptor la foc mic si cam intr-o ora este gata si bun de mancat. Veti observa pe masura ce se va coace dovleacul nostru cum va iesi din el uleiul pe care il contine, un ulei foarte sanatos de altfel.


Se poate servi cald sau rece, simplu sau in combinatie cu alte preparate. Oricum ati decide sa-l serviti, va asigur ca veti avea parte de o gustare aromata.


Dintre calitatile dovleacului, as vrea sa enumar cateva: are putine calorii, previne problemele de vedere, combate ridurile, lupta impotriva racelii si gripei, contine concentartii mari de vitamina C si E, anti-oxidanti si vitamina A.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt – un deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Andreea Caroline 1

17.09.2013, 10:41

Asa e...poate fi de folos pantru cine nu a facut niciodata

Cris2711 1

17.09.2013, 19:24

FlaviaD 1

17.09.2013, 21:23

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt cu scortisoara si miere