Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Se curata vinetele de coaja si se taie felii subtiri,se sareaza si se aseaza pe un fund de lemn inclinat,ca sa se scurga de zeama.Se clatesc cu apa rece si se preseaza in palme pt a se scurge de apa.
Se curata ceapa,rosiile se decojesc si se pun in robotul de bucatarie,apoi se pun in putin ulei si se lasa la calit.Se adauga carnea tocata,sare si piper si se lasa la distuit inca 20-25minute.Se opreste focul,apoi se pune patrunjelul tocat in compozitie,se potriveste de gust cu sare si piper si putina vegeta daca mai este nevoie.
Separat,se topeste untul la foc mic,se adauga faina repede si se amesteca bine.Se stinge cu laptele,pus incet,sa nu se faca cocoloase si se amesteca continuu pana se face compozitia ca un sos.Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet,se pune un strat de vinete,unul de carne,apoi de sos,si din nou la fel,pana se termina ingredientele.Ultimul strat sa fie de sos.
Se da la cuptor 45 minute,apoi se scoate si se adauga cascavalul ras si parmezanul si se mai da la cuptor inca 15minute.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola