Musaca de vinete cu sos bechamel

de ela in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2010 | 6182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5vinete
  • 1ardei gras
  • 2cepe
  • 5rosii mari
  • 1legatura patrunjel
  • sare,piper,vegeta
  • 50gr cascaval ras
  • 50gr parmezan
  • 5linguri rase de faina
  • 3linguri rase de unt
  • 400ml lapte
  • 600gr carne tocata amestec
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete cu sos bechamel:

Se curata vinetele de coaja si se taie felii subtiri,se sareaza si se aseaza pe un fund de lemn inclinat,ca sa se scurga de zeama.Se clatesc cu apa rece si se preseaza in palme pt a se scurge de apa.


Se curata ceapa,rosiile se decojesc si se pun in robotul de bucatarie,apoi se pun in putin ulei si se lasa la calit.Se adauga carnea tocata,sare si piper si se lasa la distuit inca 20-25minute.Se opreste focul,apoi se pune patrunjelul tocat in compozitie,se potriveste de gust cu sare si piper si putina vegeta daca mai este nevoie.


Separat,se topeste untul la foc mic,se adauga faina repede si se amesteca bine.Se stinge cu laptele,pus incet,sa nu se faca cocoloase si se amesteca continuu pana se face compozitia ca un sos.Se sareaza si se pipereaza dupa gust.


Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet,se pune un strat de vinete,unul de carne,apoi de sos,si din nou la fel,pana se termina ingredientele.Ultimul strat sa fie de sos.


Se da la cuptor 45 minute,apoi se scoate si se adauga cascavalul ras si parmezanul si se mai da la cuptor inca 15minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

ela 1

24.08.2010, 21:25

Diana,nu mai e.....

DIANA B 1

17.06.2013, 10:30

Buna , buna ... pacat c-ai uitat ardeiul

nilgun 1

17.06.2013, 10:36

yummy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu orez