Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

de - TABITA - in Mancaruri cu carne, 4 Mar 2013 | 10835 vizualizari

 

De cateva zile tot imi statea gandul la un preparat de genul acesta. Nu am gasit nici o reteta exact cum imi doream eu, asa ca am trecut la executare folosindu-mi imaginatia si a iesit ceva foarte delicios si satios.
Cantitatile se pot modifica in functie de posibilitati si preferinte.
Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc (sau amestec)
  • 2 zucchini (dovlecei) 500-600 g
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 6 felii subtiri de paine fara coaja
  • 2+1 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor:

Se condimenteaza carnea.


Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici.


Se pune la incins tigaia cu o lingura de ulei. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine sfaramicioasa. Amestecam continuu. Lasam 5-10 minute sa fiarba in sos propriu.


Adaugam ceapa si morcovii, continuand sa amestecam din cand in cand. Lasam inca 10 minute.


Scurgem sosul ce a mai ramas si inmuiem painea in el.


Lasam putin sa se raceasca carnea tocata calita.


Pornim cuptorul la 180°.


Batem 2 oua si le amestecam cu 3/4 din amestecul de carne tocata, cu miezul de paine inmuiat in sos si cu 3/4 zucchini. Framantam putin cu mana.


Pregatim un vas termorezistent, ungem cu unt si tapetam cu pesmet si punem compozitia in el.


Deasupra un strat din amestecul cu carnea tocata ramasa si peste zucchini ramasi. Deasupra punem inca un ou batut si punem la cuptor pentru 45-60 minute.


Se formeaza deasura o crusta frumoasa, aurie.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana.

2

Se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

lauratm 1

09.07.2013, 15:15

fain arata ! cred ca si buuuuunnn !!

- TABITA - 1

09.07.2013, 21:23

Multumesc Laura!

babi5 1

21.08.2013, 15:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de Dovlecei si Piept de pui