Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

de Tabita _ in Mancaruri cu carne, 4 Mar 2013 | 15202 vizualizari

 

De cateva zile tot imi statea gandul la un preparat de genul acesta. Nu am gasit nici o reteta exact cum imi doream eu, asa ca am trecut la executare folosindu-mi imaginatia si a iesit ceva foarte delicios si satios.
Cantitatile se pot modifica in functie de posibilitati si preferinte.
Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc (sau amestec)
  • 2 zucchini (dovlecei) 500-600 g
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 6 felii subtiri de paine fara coaja
  • 2+1 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor:

Se condimenteaza carnea.

Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici.

Se pune la incins tigaia cu o lingura de ulei. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine sfaramicioasa. Amestecam continuu. Lasam 5-10 minute sa fiarba in sos propriu.

Adaugam ceapa si morcovii, continuand sa amestecam din cand in cand. Lasam inca 10 minute.

Scurgem sosul ce a mai ramas si inmuiem painea in el.

Lasam putin sa se raceasca carnea tocata calita.

Pornim cuptorul la 180°.

Batem 2 oua si le amestecam cu 3/4 din amestecul de carne tocata, cu miezul de paine inmuiat in sos si cu 3/4 zucchini. Framantam putin cu mana.

Pregatim un vas termorezistent, ungem cu unt si tapetam cu pesmet si punem compozitia in el.

Deasupra un strat din amestecul cu carnea tocata ramasa si peste zucchini ramasi. Deasupra punem inca un ou batut si punem la cuptor pentru 45-60 minute.

Se formeaza deasura o crusta frumoasa, aurie.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana.

2

Se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (15)

lauratm 1

09.07.2013, 15:15

fain arata ! cred ca si buuuuunnn !!

Tabita _ 1

09.07.2013, 21:23

Multumesc Laura!

babi5 1

21.08.2013, 15:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de Dovlecei si Piept de pui