Musaca din cartofi piure si carne tocata

de Raisha in Porc, 25 Mai 2015 | 1558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure
  • - 1,5 kg de cartofi
  • - 1 canita de lapte
  • - 3 linguri de unt
  • - sare
  • Pentru umplutura
  • - 500 g carne de porc tocata
  • - 2 cepe
  • - 1 morcov
  • - ulei
  • - 2-3 linguri pasta de tomate
  • Pentru crusta de deasupra
  • - 3 oua
  • - 50 ml lapte
  • - 3 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din cartofi piure si carne tocata:

Incepem sa pregatim musacaua curatand cartofii, spalandu-i si punandu-i la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce acestia se pot patrunde usor cu furculita ii scurgem de apa si incepem sa ii pasam.


Adaugam laptele, untul si sarea si continuam sa amestecam pana devin ca o crema. Dam compozitia deoparte si trecem la urmatorul pas.

Intr-o tigaie punem ceapa la calit cu putin ulei. Cand aceasta s-a patruns adaugam morcovul, adaugam o cescuta de apa si lasam sa se caleasca. Dupa ce morcovul se poate patrune usor cu furculita, adaugam carnea tocata si o lasam la calit pana se deschide la culoare.


Adaugam pasta de tomate si putina apa si lasam totul la fiert pana scade apa. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.

La urma batem cele 3 oua cu laptele si smantana.

Intr-o tava unsa cu putin ulei asezam un rand de cartofi piure, un rand de parne si la urma cealalalt rand de cartofi piure. Deasupra adaugam compozitia pentru crusta pregatita mai devreme.


Dam totul la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora pana se formeaza o crusta aurie deasupra.

Musacaua se serveste calda alaturi de o salata.

Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din cartofi piure si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

26.05.2015, 19:55

Este buna musacaua!

dantes 1

11.06.2018, 17:09

Gherca Daniela 1

11.06.2018, 20:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata ”Curcubeu”

de RODIMUR 5

la 00:52

Placinte cu branza sarata si cascaval

ieri la 19:48

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

ieri la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

pe 21.01 la 23:56

RETETA RECOMANDATA
Carne tocata in stil korean