Musaca din cartofi piure si carne tocata

de Raisha in Porc, 25 Mai 2015 | 2190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure
  • - 1,5 kg de cartofi
  • - 1 canita de lapte
  • - 3 linguri de unt
  • - sare
  • Pentru umplutura
  • - 500 g carne de porc tocata
  • - 2 cepe
  • - 1 morcov
  • - ulei
  • - 2-3 linguri pasta de tomate
  • Pentru crusta de deasupra
  • - 3 oua
  • - 50 ml lapte
  • - 3 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din cartofi piure si carne tocata:

Incepem sa pregatim musacaua curatand cartofii, spalandu-i si punandu-i la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce acestia se pot patrunde usor cu furculita ii scurgem de apa si incepem sa ii pasam.


Adaugam laptele, untul si sarea si continuam sa amestecam pana devin ca o crema. Dam compozitia deoparte si trecem la urmatorul pas.

Intr-o tigaie punem ceapa la calit cu putin ulei. Cand aceasta s-a patruns adaugam morcovul, adaugam o cescuta de apa si lasam sa se caleasca. Dupa ce morcovul se poate patrune usor cu furculita, adaugam carnea tocata si o lasam la calit pana se deschide la culoare.


Adaugam pasta de tomate si putina apa si lasam totul la fiert pana scade apa. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.

La urma batem cele 3 oua cu laptele si smantana.

Intr-o tava unsa cu putin ulei asezam un rand de cartofi piure, un rand de parne si la urma cealalalt rand de cartofi piure. Deasupra adaugam compozitia pentru crusta pregatita mai devreme.


Dam totul la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora pana se formeaza o crusta aurie deasupra.

Musacaua se serveste calda alaturi de o salata.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din cartofi piure si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

26.05.2015, 19:55

Este buna musacaua!

dantes 1

11.06.2018, 17:09

Gherca Daniela 1

11.06.2018, 20:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor