Musaca din conopida si paste fainoase

de mamaieelena in Mancaruri de post, 16 Mar 2012 | 4348 vizualizari

 

Doream sa pregatesc si altfel conopida mai ales acum in post. Imi place mancarea dar nu doream sa fie la fel. Cu oua si lapte nu se putea deci am facut ce am stiut eu ca o sa iasa bine si iata ce a iesit....

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita
  • 4 linguri cu faina
  • 250 g paste
  • 2 linguri cu pasta de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper, cimbru, busuioc uscat, amestec de mirodenii frantuzesti
  • supa de legume hidratata 1 lingura
  • 30g margarina pentru uns vasul de yena
  • 3 linguri pesmet pentru tapetat vasul de yena
  • 4 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din conopida si paste fainoase:

Conopida curatata si spalata am pus in apa clocotita cu sare la fiert. Pastele l-am pus in apa cu sare la fiert si cand ambele au fiert le-am scurs apa si le-am lasat deoparte pentru a pregat isosul.Intr-o craticioara am pus uleiul si cand uleiul s-a incins am adaugat faina am prajit-o cateva secunde si am adaugat apa fiarta am amestecat energic pana s-a obtinut o ciulama mai subtire. Separat am desfacut bulionul de ardei cu apa fiarta si am adaugat toate mirodeniile si supa ca sa se hidrateze si toate acestea le-am amestecat cu ciulamaua. Vasul de yena l-am uns cu margarina si tapetat cu pesmet. Am pus jumatate din pastele scurse jos ca baza,am amestecat cu jumatate din ciulama cu toata conopida si am pus peste paste in vasul de yena apoi restul de paste si la sfarsit restul de ciulama si usturoiul curatat si taiat felii. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 30 minute si 5 minute am gratinat am pus patrunjel congelat pe deasupr. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din conopida si paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

17.03.2012, 01:12

gina multumesc

mamaieelena 1

17.03.2012, 01:13

MIUTA multumesc

mamaieelena 1

17.03.2012, 01:13

iri_love multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta, de post, preparata la Crock-Pot