Turte in tigaie ca la mama

de babi5 in Mancaruri de post, 21 Sep 2013 | 10446 vizualizari

 

Se face ca si aluatul de pine azi am profitat si am framintat mai mult aluat impreuna cu cel de pitzza si am facut si citeva turte , ma-m intors in timp la ani copilariiei,cind de fiecare data mama face pine ne frigea in tigaie si turte pina pinea era gata .. Sunt bune tate dar ingrasa ..hi ,hi si eu saracuta sunt slaba rau ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • un cub de drojdie ,
  • sare 1/2 lingurita
  • 1 lingurita zahar
  • apa calda cit cuprinde
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte in tigaie ca la mama:

Se pune faina intr-un castron, se face un cuib in ea,se adauga ,zaharul ,sarea,si drojdia apoi apa calduta se face o maia si se lasa la crescut 10 min apoi se framinta in continuare ca si aluatul de pine.


Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut .


Cind aluatul este crescut se pune intr-o tigaie ulei, se lasa bine la incins, apoi se modeleaza turtele cu minile unse sa nu se lipeasca si se pun la fript.


Se intoarc pe ambele parti,sunt gata cind sunt bine rumenite.


Turtele sunt gata de servit .Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Se pot servi cu diferite dulceturi

2

Eu am pus linga miez de lapte

3

Se pot servi si cu diferite feluri de brinza

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte in tigaie ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

tanyapatap 1

28.04.2014, 19:47

babi5 1

28.04.2014, 20:23

multumesc Tanyapatap

babi5 1

28.04.2014, 20:46

multumesc Tanyapatap

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos de branza