Supa crema de linte( de post)- "Şorbat adass"

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 17 Noi 2010 | 8839 vizualizari

 

Aceasta reteta de supa crema de linte este specifica Palestinei si este foarte buna pentru post, fiind foarte satioasa.Se foloseste lintea portocalie si se consuma cu lipie araba sau crutoane de paine.

 

INGREDIENTE

  •  300 g linte portocalie, speciala pentru supe (decojita)
  • 1 ceapa mare
  • 6 catei de usturoi integi
  •  2-3 linguri de ulei de masline
  •  2  lingurite de chimin
  •  1 lingurita de Deli’kat de legume sau  Vegeta  
  • frunza de patrunjel verde
  •  sare dupa gust
  •  1 lamaie
  •  2 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte( de post)- "Şorbat adass":

Lintea se curata si se spala.


Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in ulei de masline.


Se adauga lintea, chiminul ,cateii de usturoi intregi si se mai calesc 3-4 minute in ulei.


Se adauga apa fierbinte, se potriveste de sare si se lasa la foc mic cca. 25 minute.


Supa se paseaza prin strecuratoarea de rosii si se pune la ultimele clocote ; se adauga frunza de patrunjel verde taiata mai mare.


Se serveste fierbinte acrita cu zeama de lamaie cu lipie araba sau crutoane inmuiate in supa.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte( de post)- "Şorbat adass"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

jolie 1

08.09.2011, 10:08

mihaela te rog spune-mi si mie unde ai gasit instrumentul acela de sita si de la alta reteta unde ai gasit apa de roze? pupici

stradivarius 1

10.07.2012, 01:38

Abia astept sa fac supa! Sunt convinsa ca e delicioasa!

Valclaudia 1

16.03.2017, 06:46

trebuie incercata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete

de RODIMUR 7

ieri la 22:23

Tiramisu cu cocos

de Meea 4

ieri la 21:46

Compot de cirese galbene cu lamaie si menta

de katty 6

ieri la 21:08

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor