Tarta cu ciuperci (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 3 Aug 2013 | 6958 vizualizari

 

pentru aluat m-am inspirat de la Vio_dreams:
http://www.bucataras.ro/retete/placinta-de-post-cu-ciuperci-43625.html
Umplutura am modificat-o dupa gustul nostru... A iesit o tarta minunata!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 400 gr. faina
  • 200 ml apa calduta
  • 7 gr. drojdie
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
Pentru umplutura:
  • 300 gr. ciuperci
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 1 dovlecel mic
  • patrunjel verde tocat
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
De presarat peste aluat, inainte de a aseza umplutura, 2 linguri cu varf de pesmet. //
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci (de post):

Intai preparam aluatul amestecand toate ingredientele. Obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua: trei sferturi pentru baza tartei si din sfertul ramas von decupa grilajul la final.


Umplutura se prepara astfel: spalam si curatam legumele.


Ceapa, ardeiul si dovlecelul se trec prin robot,apoi se condimenteaza si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile taiate bucati si lasam sa scada lichidul pe care-l lasa acestea. La final adaugam patrunjelul verde tocat.


Intindem aluatul pe care l-am pregatit pentru baza tartei pe masa de lucru infainata, apoi il asezam intr-o tava termorezistenta.


Presaram pesmetul,care are rolul de a absorbi excesul de ulei care ne-a ramas in amestecul de legume calite.


Adaugm legumele, nivelam frumos cu dosul unei linguri umplutura apoi intindem si aluatul ramas pe masa de lucru,din care vom decupa cu ajutorul unui pinten, fasiile din care vom forma grilajul de deasupra tartei.


Dam la cuptor (preincalzit) tarta, la temperatura moderata (180 grade) si o lasam pane se rumeneste frumos.


Pofta buna!






//
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Anett 1

03.08.2013, 20:01

hmmm super bun!

diaconta 1

03.08.2013, 23:24

foarte buna

simona72 1

04.08.2013, 06:42

Preferatele mele tartele, atat dulci cat si sarate! Minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci