Sarmale de post cu usturoi

de CookieMonster in Mancaruri de post, 3 Apr 2013 | 7975 vizualizari

 

Mi-am luat inima in dinti si am facut si eu sarmale, spre rusine mea este prima data cand le fac. Reteta este gandita in miez de noapte si sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 6 cepe mici
  • 6 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 300 g ciuperci
  • 200 g orez
  • 100 g granule soia Inedit
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • sare
  • 2 lingurite pasta groasa de rosii
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu usturoi:

1. Punem varza in apa la desarat peste seara. Dimineata se spala bine si e rup frunzele una cate una

2 Punem la hidratat granule de soia timp de 20 min in apa care fierbe.

3. Curatam, spalam bine si tocam ceapa, usturoiul, morcovul si ciupercile.

4. Intr-o tigaie cu ulei incins calim foarte putin ceapa si usturoiul, adaugam morcovul si la sfarsit ciupercile.

5. Cand legumele sunt pe jumatate facute adaugam orezul si stingem cu 400 ml de apa. Amestecam din cand in cand, pana cand orezul se umfla putin. Adaugam pasta de rosii si asezonam cu boia dulce si picanta si sare dupa gust si in functie cat este de sarata varza.

6. La acest amestec adaugam soia hidrata si bine stoarsa de apa. Luam compozitia de pe foc si o lasam la racit.

7. Punem pe fiecare frunza de varza compozitia, rulam si inchidem bine capetele. Fiecare dupa pricepere ;)

8. Pe fundul oalei in care urmeaza sa punem sarmalele, se pun cotoarele de la varza.

9. Asezam sarmalele in oala, punem apa peste ele si le lasam la foc mic timp de 2 ore.

 

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii