Burger mediteranean vegetarian

de RuxyRux in Mancaruri de post, 30 Mar 2016 | 1181 vizualizari

 

Stiti care-i cea mai mare bucurie a unui vegetarian? Daca nu stiti...va spun eu care am imbratisat acest stil minunat de viata in 2009....cea mai mare bucurie este ca atunci cand gatesti pentru tine...sa obtii un " wowwww! "si o cerere de 3 portii de la un carnivor inrait :)))))))
Astazi cu acest burger...am obtinut un cutit si am trecut mai departe la emisiunea Chefi la cutite de acasa :))))))) de la copilul meu mare Chef ... care a zis: si acum mami, sa te vedem mai departe ....:))))))

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata medie
  • 1 zucchini rotund
  • sare de mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 chifle
  • 5 rosii
  • trei foi mari de salata
  • doua trei linguri de salata de sfecla cu hrean
  • susan

Sos mediteranean:

  • 2 catei mari de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite de miere
  • 1 lingura otet de Modena
  • 1 lingurita mustar
  • sare de mare
  • piper
  • un praf bun de turmeric
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • busuioc
  • 2 lingurite ulei de masline cu oregano
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger mediteranean vegetarian:

Se spala si se sterg vanata si zucchini, se taie in felii , se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa iasa apa, apoi se scurg si se sterg cu un servet de hartie absorbant.


Se incinge gratarul si se unge cu ulei de masline, se coc pe rand feliile de vinete si apoi cele de dovlecel, se scot pe un platou separat, se trec imediat fierbinti prin sos.


Sosul: se pune uleiul de masline, cel cu oregano, usturoiul zdrobit, lamaia, apoi mustarul, otetul si mierea, sarea, piperul, turmericul, busuiocul.


Montam burgerul dupa inspiratie: jumatate de chifla, feliile de zucchini, cele de vanata, rosii, sfecla cu hrean etc....si la final susanul.


Mancati burgerul cald...si s-aveti pofta...ca tare-i gustos!



 

TIPS-URI

1

puteti adauga cand montati burgerul, cartofi prajiti sau copti, felii de castravete murat, gogosari etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger mediteranean vegetarian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

31.03.2016, 20:18

Daniela, multumesc!

RuxyRux 1

31.03.2016, 20:19

Camy,multumesc!

RuxyRux 1

31.03.2016, 20:19

Geanina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tocana cu ceapa verde si fasole boabe