Burger mediteranean vegetarian

de RuxyRux in Mancaruri de post, 30 Mar 2016 | 3531 vizualizari

 

Stiti care-i cea mai mare bucurie a unui vegetarian? Daca nu stiti...va spun eu care am imbratisat acest stil minunat de viata in 2009....cea mai mare bucurie este ca atunci cand gatesti pentru tine...sa obtii un " wowwww! "si o cerere de 3 portii de la un carnivor inrait :)))))))
Astazi cu acest burger...am obtinut un cutit si am trecut mai departe la emisiunea Chefi la cutite de acasa :))))))) de la copilul meu mare Chef ... care a zis: si acum mami, sa te vedem mai departe ....:))))))

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata medie
  • 1 zucchini rotund
  • sare de mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 chifle
  • 5 rosii
  • trei foi mari de salata
  • doua trei linguri de salata de sfecla cu hrean
  • susan

Sos mediteranean:

  • 2 catei mari de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite de miere
  • 1 lingura otet de Modena
  • 1 lingurita mustar
  • sare de mare
  • piper
  • un praf bun de turmeric
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • busuioc
  • 2 lingurite ulei de masline cu oregano
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger mediteranean vegetarian:

Se spala si se sterg vanata si zucchini, se taie in felii , se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa iasa apa, apoi se scurg si se sterg cu un servet de hartie absorbant.

Se incinge gratarul si se unge cu ulei de masline, se coc pe rand feliile de vinete si apoi cele de dovlecel, se scot pe un platou separat, se trec imediat fierbinti prin sos.

Sosul: se pune uleiul de masline, cel cu oregano, usturoiul zdrobit,  lamaia, apoi mustarul, otetul si mierea, sarea,  piperul, turmericul, busuiocul.

Montam burgerul dupa inspiratie: jumatate de chifla, feliile de zucchini, cele de vanata, rosii, sfecla cu hrean etc....si la final susanul.

Mancati burgerul cald...si s-aveti pofta...ca tare-i gustos!

 

 

TIPS-URI

1

puteti adauga cand montati burgerul, cartofi prajiti sau copti, felii de castravete murat, gogosari etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger mediteranean vegetarian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

31.03.2016, 20:18

Daniela, multumesc!

RuxyRux 1

31.03.2016, 20:19

Camy,multumesc!

RuxyRux 1

31.03.2016, 20:19

Geanina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi inabusiti cu usturoi