Musaca talmes-balmes

de Panacris in Mancaruri cu carne, 4 Feb 2013 | 10548 vizualizari

 

Recunosc, că de azi dimineață mă frământ ce nume să dau ”hibridului” de musaca. Cleme mi-a oferit titlul ideal, așa că pot posta rețeta! Multumesc Cleme!

 

INGREDIENTE

  • carne tocată amestec (vită și porc) cca. 1000g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcov 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper alb proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulcem
  • cimbru,
  • oregano,
  • mărar,
  • cartofi albi de Gheorghieni 1000 g,
  • mozzarela cca. 250 g,
  • ouă de prepeliță 10 bucăți,
  • nucșoară,
  • bulion Panacris,
  • cașcaval Delaco cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca talmes-balmes:

Cartofii se curăță, se taie în bucățele și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 20 de minute la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Ceapa și morcovul, se curăță, se toacă mărunt și se pun la dinstiut în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă carnea tocată, boia de ardei, mărar, cimbru și oregano după gust, lăsându-se la prăjit cca. 10 minute la foc mic.

După ce cartofii s-au fiert, se pasează cu o presă specială sau cu mixerul, se adaugă mozzarela, ouăle de prepeliță, nucșoara, asezonându-se de sare și piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. În piureul obținut se adaugă amestecul de carne, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredinetele, se asează într-un vas termorezistent la cuptor, se presară bulionul deasupra, cașcavalul ras și oregano.

Se dă la cuptor ptr cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Se servește fierbinte acompaniată  de o salată de sezon!

Poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

cele 10 ouă de prepeliță se pot înlocui cu 3 ouă de găină

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca talmes-balmes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

06.02.2013, 09:39

imi place

babi5 1

25.06.2013, 13:22

Krystyan Trendy 1

25.05.2014, 15:51

ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA