Muschi de porc cu miere si portocala

de Dulciuri cu Georgiana in Porc, 24 Ian 2017 | 4948 vizualizari

 

O friptura de te lingi pe degete. Nu am poze prea reusite, dar va asigur ca este cea mai buna carne de porc pe care am mancat-o, iar sosul este deliciu .

 

INGREDIENTE

  • o bucata muschi de porc
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • rozmarin
  • vin rosu
  • foi de dafin
  • 2 linguri miere
  • zeama de la o portocala
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu miere si portocala:

Spalam putin muschiul de porc, il condimentam cu sare, piper, rozmarin, boia dulce, foi de dafin. Asezam muschiul intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml vin rosu si 100 ml apa, acoperim vasul cu capacul si introducem la cuptor la foc mic, pentru cca. 2 ore. Daca va grabiti, puteti lasa la foc mai mare, un timp mai scurt. Eu fac de regula, friptura la cuptor, la foc mic, un timp mai indelungat. Intre timp, mai intoarcem muschiul de pe o parte pe alta.

Amestecam zeama stoarsa de la portocala cu 2 linguri de miere si adaugam peste carne. Introducem din nou vasul la cuptor pentru inca o jumatate de ora.

Scoatem carnea pe o farfurie si taiem felii peste care distribuim sos.

Nu aruncati sosul, este delicios. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu miere si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena cu carne de porc