Muschi umplut cu legume si ghebe

de Rocsi in Porc, 17 Oct 2012 | 3705 vizualizari

 

Un muschi absolut delicios si potrivit pentru acest sezon.Plin de savoare, arome si cu un gust imbatator.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata muschi de porc 1 kg si 700 gr
  • 2 morcovi
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei kapia
  • 1 castron plin cu ghebe
  • 1 ceapa mica
  • 180 cascaval afumat Delacao
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita paprika iute
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
  • 1 cutie rosii in suc propriu
  • 1 cana vin
  • 6 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi umplut cu legume si ghebe:

Ghebele le spalam foarte bine in multe ape si le fierbem cam 20 de minute. Le scurgem apoi de apa, le lasam sa se racoreasca si le taiem dar nu foarte marunt. Muschiul de porc il spalam si il tamponam cu un servet. Il taiem in doua apoi batem ambele bucati foarte bine cu ciocanul de snitele.Daca este prea gros, puteti mai intai sa il subtiati cu un cutit. Ardeiul galben si kapia il spalam, le scoatem cotorul si toate semintele apoi ii taiem fasii subtiri. Curatam morcovii, ii spalam si tot fasii ii facem. Ceapa o curatam si o taiem rondele. Cascavalul il taiem fasii mai grosute. Condimentam fiecare bucata de carne batuta cu sare, piper si putina paprika iute. Asezam bucati de ceapa,ardei, morcov, ghebe si cascaval.


Rulam fiecare in parte cat mai strans si ii legam cu snururi de silicon, dar daca nu aveti prindeti bine cu scobitori. Ambele rulade le asezam intr-o tava de aragaz. Rosiile le facem cubulete si le punem intr-un bol cu tot cu cu sucul lor. Peste punem vinul, oregano, busuioc, cimbru, sare, piper si 1/2 cana cu apa. Amestecam bine apoi turnam totul in tava peste rulade. Daca va mai raman legume din cele taiate le dati drumul in tava. Curatam usturoiul, il taiem feliute si il punem printre rulade.


Acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins pentru vreo doua ore. In acest timp, mai descoperiti si stropiti-le cu sosul format. La sfarsit, 15 minute lasam descoperit totul pentru a se rumeni frumos. Cand este gata scoatem sa se racoreaca putin, apoi servim.


Alaturi de niste gogosari in sos merge foarte, foarte bine. Sa aveti pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi umplut cu legume si ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Rocsi 1

19.10.2012, 11:13

Mamaie nu mai am, dar este foarte bun.Daca ai vreodata ocazia il poti prepara.Multumesc pentru apreciere

Rocsi 1

19.10.2012, 11:13

Multumesc Loredana

Rocsi 1

19.10.2012, 11:14

Hai ma Corina nici chiar asa.Ma mai chinuie talentul cateodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!