Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Un singur cuvânt am de spus referitor la acest preparat culinar ...
Extraordinar...Dulce...Colosal...Excepțional...Fabulos...Fantastic...Fenomenal....Mortal...
Ok...poate sunt mai multe cuvinte...dar ideea este aceeaşi...
Încălziți cuptorul la 200 grade .
Se încinge ulei de masline într-o tigaie , apoi se pune mușchiulețul de porc asezonat cu sare , piper, cimbru şi se rumenește uşor pe ambele părți
Intre timp amestecați într-un bol cartoful dulce, para, zucchini-ul , 2 linguri ulei de măsline, cimbru, ½ linguriță sare , un vârf de cuţit de piper şi câteva fire de oregano deasupra. Așezați apoi legumele în tava tapetată cu hârtie de copt.
Mușchiulețul de porc rumenit se unge cu o lingură de miere şi se învelește în bacon. Suprapuneți uşor feliile de bacon pentru a acoperi complet carnea. Împingeţi legumele spre marginile foii de copt şi așezați carnea de porc în centru.
Dați la cuptor până când carnea de porc este gătită şi cartofi dulci şi perele se frăgezesc, 25 până la 40 min. în funcție de preferințele dvs. referitoare la carnea de porc
Mie îmi place să fie foarte bine pătrunsă, de aceea am lăsat carnea in cuptor pentru mai bine de 30 minute. Verificați tot timpul legumele , să aveți grijă să nu se ardă sau să devină prea moi. Nu este nici o problemă dacă la scoateți din cuptor înaintea cărnii.
Timpul de coacere al legumelor este și în funcție de felul în care le- ați tăiat. Dacă vă place carnea de porc mai " în sânge" atunci introduceți legumele la cuptor înaintea cărnii cu 5 minute . .
Lăsați mușchiulețul de porc să se odihnească cel puţin 5 minute înainte de feliere. Se serveşte cu cartofi dulci, zucchini şi pere. Să aveți poftă !!!!!!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola