Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

de Rocsi in Porc, 6 Ian 2015 | 14520 vizualizari

 

Aceasta reteta am pregatit-o de Revelion. Nu este nimic complicat, insa este de o mare bunatate. Muschiuletul fraged, ce se rupea bucatele de cum il atingeai cu furculita, fierbinte, cu acest sos alb,usor rece, s-au combinat perfect. Merita incercata atat pentru cei dragi voua dar si pentru atunci cand aveti invitati la masa...

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc lungi si subtiri
  • 50 gr de unt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana de vin rosu
  • 1/2 cana de apa
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 150 gr iaurt 0,1 % grasime
  • 5 linguri de smantana
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 2 castraveti murati
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci:

Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile. Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor. Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava. Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute. Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor.


Sosul: Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Castravetii murati ii facem cubulete. Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust. Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

ralu_ca 1

10.01.2015, 15:55

delicioooos

Rocsi 1

10.01.2015, 20:27

Multumesc mult Xandrine

Rocsi 1

10.01.2015, 20:28

Raluca, multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7060 puncte

Panacris

6741 puncte

Rocsi

3165 puncte

 Adi

3000 puncte

RODIMUR

2772 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte Bostanei
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin