Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

de Rocsi in Porc, 6 Ian 2015 | 11101 vizualizari

 

Aceasta reteta am pregatit-o de Revelion. Nu este nimic complicat, insa este de o mare bunatate. Muschiuletul fraged, ce se rupea bucatele de cum il atingeai cu furculita, fierbinte, cu acest sos alb,usor rece, s-au combinat perfect. Merita incercata atat pentru cei dragi voua dar si pentru atunci cand aveti invitati la masa...

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc lungi si subtiri
  • 50 gr de unt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana de vin rosu
  • 1/2 cana de apa
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 150 gr iaurt 0,1 % grasime
  • 5 linguri de smantana
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 2 castraveti murati
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci:

Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile. Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor. Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava. Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute. Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor.


Sosul: Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Castravetii murati ii facem cubulete. Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust. Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
139.99 lei
111.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

ralu_ca 1

10.01.2015, 15:55

delicioooos

Rocsi 1

10.01.2015, 20:27

Multumesc mult Xandrine

Rocsi 1

10.01.2015, 20:28

Raluca, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu sos de smantana