Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide

de AlexTeacher in Porc, 13 Ian 2016 | 1290 vizualizari

 

Sunt literalmente indragostit de acest aparat...gatesc de ceva vreme la el si sincer, este de departe cel mai bun mod de a gati... ORICE ! 
Modalitatea de a gati la o temperatura constanta, in vid, felul in care se infuzeaza aromele, pierderile foarte mici de gramaj, posibilitatea de a gati constant in toata profunzimea carnii si textura, oh Doamne, textura, este DIVINA!!!!

 

INGREDIENTE

    • Muschiulet de porc – 1 buc
    • Rosii uscate (din borcan) – 10 buc
    • Fistic – 1 lingura
    • Migdale – 1/2 lingura
    • Merisoare deshidratate – 1 lingura
    • Caju – 1/2 lingura
    • Seminte de chilli – 1/2 lingurita
    • Sunca de Parma – 2 felii
    • Unt – 25 g
    • Ulei de masline – 2 linguri
    • Vin rosu demisec – 25 ml
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide:



  • Fasoneaza muschiuletul de porc si cresteaza-l usor pe jumatate (fara a-l taia de tot);




  • Bate-l foarte putin cu un ciocan de carne pana se desface;




  • Asezoneaza interiorul cu sare, piper si seminte de chilli;




  • Peste acestea adauga feliile de sunca de Parma, taind excesul de pe margini;




  • Trage migdalele, fisticul, merisoarele deshidratate si alunele caju la tigaie;




  • Odata prajite, blendeaza-le bine;




  • Unge putin feliile de sunca de Parma cu putin ulei de masline, si peste acestea presara amestecul de migdale, fistic, merisoare si caju;




  • Pune rosiile uscate deasupra;




  • Ruleaza muschiuletul si leaga-l din 3 in 3 cm cu sfoara culinara;




  • Asezoneaza-l la exterior cu sare si piper;




  • Pune-l intr-o punga de Food Saver, adauga untul si videaza-l;




  • Seteaza Sous Vide Supreme la 70 de grade, si odata ce-a atins aceasta temperatura, lasa-l la gatit pentru 7 ore;




  • Odata gatit, scoate-l si lasa-l la odihnit cca 1 ora;




  • Pune-l intr-o tava cu hartie de copt, stropeste-l cu ulei de masline si vin rosu demisec si introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pentru cateva minute pana se rumeneste (poti folosi si-un grill daca doresti);




  • Inlatura sfoara culinara si taie felii de cca un deget grosime;





Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gicuta69 1

14.01.2016, 11:50

Ligia Bxl 1

14.04.2016, 15:45

immm tare bun trebuie sa fie

mihaelar63 1

03.07.2017, 22:40

Te baga in pacat muschiuletul acesta )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu carne de porc