Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide

de AlexTeacher in Porc, 13 Ian 2016 | 4323 vizualizari

 

Sunt literalmente indragostit de acest aparat...gatesc de ceva vreme la el si sincer, este de departe cel mai bun mod de a gati... ORICE ! 
Modalitatea de a gati la o temperatura constanta, in vid, felul in care se infuzeaza aromele, pierderile foarte mici de gramaj, posibilitatea de a gati constant in toata profunzimea carnii si textura, oh Doamne, textura, este DIVINA!!!!

 

INGREDIENTE

    • Muschiulet de porc – 1 buc
    • Rosii uscate (din borcan) – 10 buc
    • Fistic – 1 lingura
    • Migdale – 1/2 lingura
    • Merisoare deshidratate – 1 lingura
    • Caju – 1/2 lingura
    • Seminte de chilli – 1/2 lingurita
    • Sunca de Parma – 2 felii
    • Unt – 25 g
    • Ulei de masline – 2 linguri
    • Vin rosu demisec – 25 ml
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide:

  • Fasoneaza muschiuletul de porc si cresteaza-l usor pe jumatate (fara a-l taia de tot);

  • Bate-l foarte putin cu un ciocan de carne pana se desface;

  • Asezoneaza interiorul cu sare, piper si seminte de chilli;

  • Peste acestea adauga feliile de sunca de Parma, taind excesul de pe margini;

  • Trage migdalele, fisticul, merisoarele deshidratate si alunele caju la tigaie;

  • Odata prajite, blendeaza-le bine;

  • Unge putin feliile de sunca de Parma cu putin ulei de masline, si peste acestea presara amestecul de migdale, fistic, merisoare si caju;

  • Pune rosiile uscate deasupra;

  • Ruleaza muschiuletul si leaga-l din 3 in 3 cm cu sfoara culinara;

  • Asezoneaza-l la exterior cu sare si piper;

  • Pune-l intr-o punga de Food Saver, adauga untul si videaza-l;

  • Seteaza Sous Vide Supreme la 70 de grade, si odata ce-a atins aceasta temperatura, lasa-l la gatit pentru 7 ore;

  • Odata gatit, scoate-l si lasa-l la odihnit cca 1 ora;

  • Pune-l intr-o tava cu hartie de copt, stropeste-l cu ulei de masline si vin rosu demisec si introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pentru cateva minute pana se rumeneste (poti folosi si-un grill daca doresti);

  • Inlatura sfoara culinara si taie felii de cca un deget grosime;

 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ligia Bxl 1

14.04.2016, 15:45

immm tare bun trebuie sa fie

mihaelar63 1

03.07.2017, 22:40

Te baga in pacat muschiuletul acesta )

Ancutsa 1

02.07.2019, 19:14

Tare bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tochitura olteneasca