Musuroi de cartita

de -Miti- in Prajituri, 9 Noi 2012 | 2095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 140 g unt moale,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 1 plic Zahăr Vanilinat
  • 6 gălbenuşuri,
  • 6 albuşuri,
  • 100 zahăr,
  • 130 g făină,
  • ½ plic Praf de copt
  • Pentru umplere:
  • 2 banane decojite,
  • 175 g mandarine,
  • sucul de la o lămâie,
  • 1 linguriţă Esenţă de portocale Dr. Oetker.
  • Pentru cremă:
  • 750 ml smântână dulce,
  • 1-2 linguriţe zahăr pudră,
  • 2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker.
  • Pentru ornare:
  • Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul.


Se amestecă uşor albuşurile bătute spumă cu crema de unt. Făina se amestecă uşor cu praful de copt și se amestecă cu compoziția de mai sus.


Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detaşabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit. Se coace cam 40 de minute.


Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie.


Se taie bananele pe jumătate. Se amestecă mandarinele cu sucul de lămâie și esența de portocale. Se aşază fructele uniform pe blat.


Smântâna se bate cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se amestecă uşor 2/3 din firimituri. Crema se aranjează sub forma unei cupole şi se unge uşor marginea tortului. Firimiturile rămase se presară uniform deasupra şi


se apasă uşor. Se presară tortul cu zahăr pudră şi se dă la rece până la servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

dantes 1

10.11.2012, 10:11

delicios

lia maria 1

10.11.2012, 11:04

grozav de bun

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:08

super da mai mult imi place trandafirul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chocolate banana cake