Musuroi de cartita cu zmeura

de Rocsi in Prajituri, 19 Mai 2013 | 4655 vizualizari

 

Este pentru a doua oara cand mananc musuroi. Prima data am mancat la o aniversare, acum ceva ani, dar era facut din prafuri din comert. Zilele astea ma gandeam ca se fac dulce si mi-a venit in minte musuroiul, dar bineinteles pregatit in casa. A iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 oua (sau 4 daca sunt mai mari)
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 250 gr zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu zmeura:

Blatul:


Topim untul si il lasam sa fie la temperatura camerei. Ouale le mixam cu zaharul spuma pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit, apa minerala si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Punem faina treptat, praful de copt, apoi cacaoa si mixam la viteza mica pana ingredientele s-au amestecat bine. Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia de blat. O bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute maxim.


Cand blatul este copt, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca bine, apoi il scobim in mijloc cu o lingura, usor sa nu rupem marginile si avem grija sa nu gaurim si baza. Ce scoatem din blat nu aruncam.


Crema:


Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le mixam, apoi amidonul, cateva linguri din lapte amestecand bine sa nu fie cocoloase. Taiem pastaia in doua, scoatem semintele si le punem in amestecul de galbenusuri. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie si cand da in clocot, scoatem pastaia, incorporam amestecul de mai sus. Dam focul mai mic si lasam crema sa fiarba pana o sa aiba consistenta unei budinci, timp in care invartim in ea. O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca complet.


Smantana rece o mixam, apoi incorporam crema de vanilie si amestecam usor.


Asezam blatul scobit pe un platou, punem zmeura congelata (sau proaspata) apoi umplem cu crema de vanilie.


Deasupra punem firimituri din blat, presam cu mana si dam la rece macar o ora.


Sa aveti pofta!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (79)

Rocsi 1

16.11.2013, 18:48

Ligia multumesc mult

DIANA B 1

17.12.2013, 15:28

Ffffffffffffffffffffffff bine arata

Rocsi 1

17.12.2013, 18:45

Multumesc Diana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si zmeura