Naans cu carne tocata - Keema naans

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2017 | 469 vizualizari

 

Dupa reteta de Naans cu branza topita, va propun o varianta cu carne. Au fost si mai apreciate decat cele cu branza, o reteta delicioasa pe care o voi reface cu siguranta.

In India les naans se servesc simple sau unse cu unt amestecat cu usturoi zdrobit sau doar cu ghee- un ulei foarte sanatos, obtinut din unt. 


http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/01/naans-cu-carne-tocata.html

 

INGREDIENTE

Pentru 6 placinte :

  • 500 g de făină
  • 18 cl apă
  • 125 g iaurt natur (1 iaurt)
  • 4 linguri de ulei vegetal
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingurita de zahăr
  • 2 varfuri de cutit de praf de copt
  • 1 plic de drojdie uscată (7-8g)
  • 2 chiftelute/naan

Pentru 24 chiftelute: nu le-am folosit pe toate, puteti face jumatate

  • 400 g de carne tocata de vita
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • 2 felii de paine
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naans cu carne tocata - Keema naans:

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul.


Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute.


În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea.


Adăugați drojdia, iaurtul, uleiul si jumatate din apa.


Framantati bine aluatul timp de 15 până la 20 de minute cu mâna (10 minute la robot).


Se adaugă progresiv apa ramasa. Obiectivul este ca aluatul sa devina neted și sa nu se mai lipeasca de pereții vasului!


Nu ezitați să adaugați apă sau făină pentru a obține consistența dorită.


Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald, aproximativ 2-3 ore.


Intre timp, pregatiti chiftelutele


Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.


Muiati painea in apa rece, scurgeti-o bine.


Amestecati intr-un castron toate ingredientele, puneti sare, piper.


Cu mainile trecute prin apa rece, formati bile si prajiti-le in uleiul incins la foc mediu.


Cand sunt bine colorate, le scoateti pe o hartie absorbanta.


După ce aluatul a crescut, se formează 12 bile mici (de marimea unei mandarine).


Dati-le prin faina 2 bile si intindeti-le cu sucitorul, de marimea unei farfurii mijlocii.


Sfaramitati 2 chiftelute si puneti-le pe prima foaie.


Se acopera cu a 2a foaie, apasand bine marginile.


Puneti pe foc o tigaie de teflon sau o tigaie de clatite.


Așezați cu grijă un naan si prajiti-l 4 minute pe fiecare parte.


Se pune pe un platou de serviciu si se ung cu un pic de unt.


Se servesc imediat.


O minunatie cu o salata verde !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Naans cu carne tocata - Keema naans" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

29.01.2017, 10:21

Ce bunătate!

merisor 1

29.01.2017, 11:38

Iar ai venit cu bunatati!

noiinbucatarie 1

31.01.2017, 09:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu carne, ficat si carnati.