Napolitane cu crema de caramel cu nuca

de Mihaela11_jo in Prajituri, 16 Aug 2013 | 16459 vizualizari

 

O prajitura a copilariei de care imi aduc intotdeauna aminte cu placere.Anul acesta am fost intr-o scurta vacanta in Romania si mi-am adus o rezerva de foi de napolitane.
In lipsa foilor de napolitana fac rulada de blat umpluta cu aceasta crema.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 2 oua intregi
  • 250 g unt(sau margarina)
  • 500 g zahar
  • 200 g nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema de caramel cu nuca:

Nuca se taie marunt.


Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa; se lasa pe baia de aburi.


Intr-o tigaie de teflon se ard 250 g zahar; se adauga nucile taiate marunt si se mai lasa putin cu zaharul ars.


Se adauga la restul cremei si se toarna peste foaia de napolitana; se acopera cu a doua foaie de napolitana si se pune o greutate peste ea pana se raceste, apoi se portioneaza.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema de caramel cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Mihaela11_jo 1

18.08.2013, 22:51

Bya Ralu

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:41

Mihaela11_jo 1

20.08.2013, 17:35

Vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu betisoare de Finetti