Napolitane cu crema de lapte praf si biscuiti

de Corinuta in Prajituri, 8 Oct 2010 | 77173 vizualizari

 

De cand am vazut reteta asta mi-am zis ca tare buna tre sa fie...

 

INGREDIENTE

  • 3 foi napolitana
  • Ptr crema cu biscuiti:  
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g unt sau margarina
  • 2 linguri cacao
  • 100 g biscuiti
  • Ptr crema cu lapte praf:
  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 200 g unt sau margarina
  • 400 g lapte praf

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema de lapte praf si biscuiti:

Se pregateste prima crema amestecand zaharul si cacaua, apoi se adauga untul si ouale, cate unul pe rand si se pun la fiert pe aburi cam 15-20 minute amestecand mereu cu telul, pana cand crema capata consistenta unei budinci. Se sfarama biscuitii si se adauga la crema cand e gata. Se intinde crema intre doua foi de napolitana.

Se pune la fiert apa cu zaharul si se fierbe pana se leaga siropul amestecand mereu, apoi se adauga untul si laptele praf. Se intinde crema pe prajitura si se pune ultima foaie.

Se da la frigider pana a doua zi, apoi se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema de lapte praf si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si piersici