Nuci umplute

de AnyCostescu in Prajituri, 2 Iul 2013 | 8718 vizualizari

 

De mult pofteam eu la delicioasele nuci si azi , in sfarsit mi-am facut aceasta pofta :)
II multumesc public lui MotanLaOale pentru ajutorul dat in achizitionarea formei de nuci >:D

 

INGREDIENTE

Pentru coji:

  • 50 g margarina
  • 1 ou
  • 5linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 5 cuburi ciocolata neagra
  • jumatate de lingurita de praf de copt
  • faina cat cuprinde

Pentru crema:

  • resturile de la nuci
  • 1 mana de nuca
  • 1 cutie mascarpone
  • 3 linguri de zahar
  • putina smanatana lichida

Zahar pudra pentru tavaleala :))

Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Margarina se pune la topit impreuna cu ciocolata rupta bucatele..Se lasa sa se raceasca.


Zaharul se amesteca cu uleiul si zaharul vanilat.Punem oul si amestecam bine , apoi adaugam ciocolata si margarina topita.


PUnem praful de copt si faina cate putin si framantam bine pana obtinem un aluat moale dar nelipicios.


Din acest aluat se formeaza bile si se coc in forma de nuci speciala , pe care am uns-o cu putin ulei, si am incinso bine.


Se lasa aproximativ 2 minute pe fiecare parte.


Se scot cojile de nuci cu ajutorul unui cutit.


dupa ce am copt toate cojile de nuci , luam fiecare coaja in parte si se indeparteaza surplusul se aluat.


Resturile de la curatarea nucilor le faramitam bine si le punem intr-un vas.


NUca se pune pe un tocator si se taie bucatele mai mici.


Se adauga mascarpone si zahar si se amesteca bine


Eu am adaugat si aproximatv 3 linguri de smantana lichida.


Se umplu cu aceasta crema nucile..Se rostogolesc prin zahar pudra si se pun intr-o caserola .Se lasa pana se inmoaie cojile ..Se servesc cu drag :)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

AnyCostescu 1

03.07.2013, 20:09

multumesc dragelor

laura2002 1

03.07.2013, 23:32

bunn de cind vreau sa le incerc>Lipsa forma

AnyCostescu 1

04.07.2013, 18:51

laura vorbeste cu motanu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute si faguri