Prajitura fina cu albus

de adnia in Prajituri, 10 Ian 2013 | 5961 vizualizari

 

Cred ca toata lumea ramane in aceasta perioada cu albusuri nefolosite...si mai mereu ne tot gandim ce sa facem cu ele:) Asa mi s-a intamplat si mie, asa ca am rascolit netul dupa idei si retete, care mai de care mai deosebite. Va spun de pe acum ca am gasit pe culinar.ro o prajitura extraordnara, dar de la care am folosit doar blatuldar caruia i-am adaugat esenta de cafea, nuca de cocos si alune, restul fiind inventie personala:)) Din fericire pt mine, a iesit o minunatie fina, plina de ciocolata si arome deosebite.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • - 8 albusuri
  • - 400g nuci macinate
  • -100 gr. alune
  • 100 gr nuca de cocos
  • - 250g zahar
  • - 1 plic praf de copt
  • - 4 linguri rase faina
  • - 3 linguri rase cacao
  • -1 esenta de cafea
  • Pt crema:
  • - 1 pachet de unt
  • -4 galbenusuri
  • - 200 gr. zahar pudra
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 1 fiola esenta de rom
  • -3 linguri cacao
  • -1 ciocolata amaruie (100 gr)
  • -visine de la congelator
  • Pt. glazura
  • - 100 gr. ciocolata amaruie
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu albus:

Am facut intai blatul: am batut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a capatat consistenta bezelei, apoi am adaugat toate celelalte ingrediente si le-am amestecat usor cu paleta de lemn, cu miscari de sus in jos, si l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care l-am bagat la cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii.


Dupa ce blatul s-a copt, l-am rasturnat pe un gratar si am desprins repede hartia, apoi l-am lasat sa se raceasca bine.


Intre timp, am facut crema: -am fiert pe fain marie galbenusurile cu zahar, pana au capatat consistenta unei smantane mai subtiri, apoi am lasat sa se raceasca , iar in momentul in care au ajuns la temperatura camerei am adaugat untul moale si celelalte ingrediente (le-am amestecat cu mixerul), obtinand o crema foarte fina si aerata.


Pt. ca mi s-a parut ca blatul de prajitura este cam uscat, am ales sa-l insiropez putin cu zeama de la un compot de visine, iar dupa absorbirea completa a acestuia, am turnat crema de mai sus si am dat iarasi la rece pt. cca 30 min.


Apoi am asezat visinele decongelate si am glazurat (glazura am obtinut-o prin dizolvarea ciocolatei rase in frisca fierbinte).


Am dat iarasi la rece, de data aceasta lasand-o peste noapte in frigider si, cu toate ca nu mai aveam rabdare, am portionat-o, totusi, a doua zi.


Enjoy!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu albus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adnia 1

11.01.2013, 20:04

Sim0na 1

12.01.2013, 12:19

bine arata!

Raluca57 1

14.02.2013, 16:59

Te rog, care este dimensiunea tavii? Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu Finetti şi frisca