Rulada cu crema

de Gicuta in Prajituri, 23 Mar 2015 | 5851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • coaja lamaie
  • esente
  • ½ plic praf copt
  • un praf de sare
  • Ingrediente pt.crema
  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se toarna in fir subtire peste bezea, apoi incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava mare ( tava de aragaz) tapetata cu hartie de copt.  Dam tava la cuptorul incalzit la foc mediu pentru 15-20 minute. Scoatem blatul si il rulam imediat cu hartia in care a fost copt. Cand s-a racit il desfacem din hartie, il umplem cu crema si rulam din nou.

Crema:

Peste cacaoa amestecata cu zaharul se toarna apa, se amesteca cu telul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul. Galbenusurile se bat bine cu furculita si se toarna peste crema de cacao, se mai tine pe  foc pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se adauga esenta. Cand compozitia s-a racit se amesteca  cu untul si se mixeaza bine.

Frisca pentru ornat:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racit se da la frigider cateva ore, de preferinta se lasa peste noapte. Cand este racita se mixeaza bine si se orneaza rulada cu ea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

VI 1

29.03.2015, 09:22

Am facut si eu reteta ta,a iesit foarte buna! Multumim!

Lau 1

29.03.2015, 09:44

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 14:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu cacao si orez expandat