Nasturei de ciocolata

de mena29 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 2024 vizualizari

 

Nasturei de ciocolata by Diaconta by Laura adamache :))
Eu nu am vazut acesti nasturei la Laura decat dupa ce i-am vazut facututi de Dia.Mi-au placut tare mult si pentru ca tot ma gandeam ce as mai putea sa fac pentru Craciun,am trecut repede la partea practica.Foarte gustosi au iesit.I-am zis atunci Diei ca i-am facut si mi-a zis ca abea asteapta sa-i vada.Asteptarea a fost putin cam lunga pentru ca nu mi-am gasit timp pana astazi,pentru a posta reteta.Am facut modificari foarte foarte mici.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 70 g amidon
  • 1 pachet unt
  • 2 oua intregi (m-am gandit ca nu-i nimic daca nu pun 3 galbenusuri)
  • 4 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 1 priza sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zahar tos (nu am avut zahar brun)
  • 200 g ciocolata alba
  • 4 linguri frisca lichida
  • cateva bilute de ciocolata pentru "gaurelele" nastureilor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasturei de ciocolata:

Amestecam toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaoa si sarea. Separat mixam foarte bine untul care a fost tinut la temperatura camerei, adaugam cele 150 g de zahar si mixam bine in continuare. Cand untul cu zaharul a devenit spumos, adaugam pe rand cele doua oua.


Amestecam crema de unt cu amestecul de ingrediente uscate. Aluatul rezultat il invelim in folie alimentara si-l punem la rece in frigider cam doua ore.


Cand au trecut cele doua ore, scoatem aluatul din frigider si formam din el bilute de marime potrivita, nu foarte mari, pe care le inmuiem in zahar tos si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.


In mijlocul fiecarei bilute apasam cu degetul pentru a forma o adancitura. Coacem nastureii la foc potrivit, aproximativ 180 grade C, timp de 15 minute.


Lasam nastureii sa se raceasca. In acest timp pregatim glazura de ciocolata. Intr-un vas rupem ciocolata alba, adaugam cele 4 linguri de frisca lichida si topim pe baie de aburi. Cu aceasta glazura, umplem adanciturile formate in fiecare biluta. Peste glazura vom pune doua sau patru bilute mici de ciocolata.


Pofta buna!


PS Multumesc Dia pentru inspiratie,au fost foarte gustosi.>:D<

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nasturei de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

VERONICA2607 1

14.03.2012, 20:21

mena29 1

14.03.2012, 20:33

Vero,mi-ai udat tastatura

andreea_angelo 1

17.06.2012, 17:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida