Natillas de caramel

de sandytza in Dulciuri, 21 Iul 2009 | 2033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 galbenusuri de ou
  • 200 gr zahar
  • 1 l lapte
  • 1 baton de scotisoara
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri maizena
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Natillas de caramel:

Se pune intr-o craticioara 50 gr zahar impreuna cu apa si se pun pe foc sa se faca caramel. Cand caramelul este gata se adauga 800 ml lapte si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul. In timp ce clocoteste se adauga scortisoara. Cand caramelul s-a topit de tot se lasa la racit.

Pana se raceste , galbenusurile impreuna cu 150 gr zahar se bat spuma pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul.

Intr-un pahar se pune 200 ml lapte si se adauga doua linguri de maizena. Se amesteca bine pana se dizolva maizena.

Cand caramelul s-a racit se adauga galbenusurile si maizena si se amesteca bine. Se pune pe foc amestecand continu pana incepe sa se ingroase. Se amesteca bine. Cand incepe sa dea primul clocot se ia de pe foc si se toarna in recipiente individulae.Nu lasati sa fiarba mult ca se poate taia.

Se poate pune un biscuite peste crema calda si se lasa la racit. Se serveste cu praf de scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Natillas de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

sandytza 1

21.07.2009, 17:54

Da Ala este un amidon porumb ,ca faina alba de porumb dar foarte fina. In caz ca nu aveti cred ca se poate inlocui cu faina desi eu nu am incercat.

adry88 1

19.05.2011, 16:13

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:06

imi plac inimioarele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cinnabon