Naut prajit

de Mama_Lizica in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2010 | 16246 vizualizari

 

Nautul e foarte satios, e un bun digestiv si poate fi folosit sub multe forme, de la ciorbe, la pasta humus (cu ulei de susan) sau prajit si condimentat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g naut uscat (sau doua conserve de naut fiert)
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare, piper, usturoi granulat, boia dulce sau iute, busuioc, marar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut prajit:

Daca ai naut uscat, il lasi la inmuiat cam 24 de ore cu 2-3 frunze de busuioc si nu mai e nevoie sa il fierbi, sau il lasi doar o noapte si il mai fierbi cam 30 minute.

Daca e la conserva, scurgi zeama si pui nautul intr-un castron cu servetele, ca sa se zvante putin. Pui uleiul la incins si pui boabele de naut intr-un singur strat. Din cand in cand, agiti putin tigaia, sa se intoarca boabele. Lasi pana se rumenesc, caz in care vor avea o crusta, iar interiorul va fi moale, sau pana devin usor maronii si vor fi crocante.

La cantitatea asta, ies cam 3-4 tigai.

Il pui in castron, adaugi condimentele si amesteci cu o lingura. Merg de minune la o seara de film cu prietenii.

 

TIPS-URI

1

O varianta dulce ar fi sa prajesti nautul si, cat e fierbinte, presarat cu zahar vanilat pudra.

2

Poti face si naut caramelizat: caramelizezi 1 cana de zahar si, cand e lichefiat, dai boabele prin zahar si le scoti repede pe o farfurie intinsa unsa cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Naut prajit-0
Naut prajit-1

COMENTARII (7)

Mama_Lizica

Mama_Lizica 1

25.02.2010, 11:56

Bravo Madi, sa ne zici cum ti-a iesit!

madi_marin

madi_marin 1

05.04.2010, 18:33

super bun...am facut de atunci de mai multe ori.... rontai la el...de nu te mai saturi...

adry88

adry88 1

08.05.2011, 13:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!