Naut prajit

de Mama_Lizica in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2010 | 17971 vizualizari

 

Nautul e foarte satios, e un bun digestiv si poate fi folosit sub multe forme, de la ciorbe, la pasta humus (cu ulei de susan) sau prajit si condimentat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g naut uscat (sau doua conserve de naut fiert)
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare, piper, usturoi granulat, boia dulce sau iute, busuioc, marar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut prajit:

Daca ai naut uscat, il lasi la inmuiat cam 24 de ore cu 2-3 frunze de busuioc si nu mai e nevoie sa il fierbi, sau il lasi doar o noapte si il mai fierbi cam 30 minute.


Daca e la conserva, scurgi zeama si pui nautul intr-un castron cu servetele, ca sa se zvante putin. Pui uleiul la incins si pui boabele de naut intr-un singur strat. Din cand in cand, agiti putin tigaia, sa se intoarca boabele. Lasi pana se rumenesc, caz in care vor avea o crusta, iar interiorul va fi moale, sau pana devin usor maronii si vor fi crocante.


La cantitatea asta, ies cam 3-4 tigai.


Il pui in castron, adaugi condimentele si amesteci cu o lingura. Merg de minune la o seara de film cu prietenii.

 

TIPS-URI

1

O varianta dulce ar fi sa prajesti nautul si, cat e fierbinte, presarat cu zahar vanilat pudra.

2

Poti face si naut caramelizat: caramelizezi 1 cana de zahar si, cand e lichefiat, dai boabele prin zahar si le scoti repede pe o farfurie intinsa unsa cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Mama_Lizica 1

25.02.2010, 11:56

Bravo Madi, sa ne zici cum ti-a iesit!

madi_marin 1

05.04.2010, 18:33

super bun...am facut de atunci de mai multe ori.... rontai la el...de nu te mai saturi...

adry88 1

08.05.2011, 13:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Hummus (pasta de naut)