Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Reteta acestor negrese o am de la prietena mea, Antoaneta.
Este extrem de simplu de facut si economica.
Merge de minune dimineata alaturi de o ceasca cu cafea, cacao cu lapte sau ceai.
Ce ne trebuie:
Punem intr-un vas: untul, laptele, 2 linguri cacao si lasi la foc mic pana incepe sa fiaba, amestecand usor.
Cand a fiert, dai vasul de-o parte si opresti intr-o cana, aproximativ 100 ml din acesta compozitie, amestecand-o cu restul de 2 linguri cacao ramase.
Lasi restul compozitiei sa se raceasca, timp in care separi ouale si cerni faina. Cand compozitia s-a racit, adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi albusurile batute spuma, adaugi faina si praful de copt stins cu sucul de lamaie.
Tapetezi o tava (a mea 20x29 cm) cu hartie de copt si torni compozitia.
Pui prajitura la cuptorul incins la 220 grade, pentru 30 minute. Cand este gata, o lasi sa se raceasca si torni deasupra glazura (cele 100 ml compozitie oprita anterior). Portionezi, ornezi dupa bunul plac si servesti.
Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 24 bucati.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult