Negresă a la Merișor

de Panacris in Prajituri, 8 Mar 2013 | 10925 vizualizari

 

Când am văzut la Merișor, NEGRESA INSIROPATA CU CREMA DE GALBENUSURI SI CAFEA, nu am putut rezista tentației!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • Ouă 4 bucăți,
  • Albuș de ou 4 bucăți,
  • Bomboane de ciocolată sau ciocolată 250 g,
  • cacao 50 g,
  • Unt 200 g,
  • Lapte 200 ml,
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată 1 praf,
  • miez de nucă măcinat 100 g,

Pentru crema de gălbenușuri:

  • Gălbenușuri
  • 4 bucăți
  • cafea espresso 200 ml,
  • zahăr tos 200 g,
  • mascarpone 400 g,
  • cacao 50 g,

Pentru sirop:

  • Cafea espresso 300 ml

Pentru ornat:

  • Ornamente de ciocolată
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă a la Merișor:

Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între timp se bat albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și gălbenușurile, amestecîndu-se usor până se încorporează toate ingredientele. Amestecul de ciocolată se toarnă în fir subțire în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor. Se adaugă cacao, făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă la compoziția de mai sus, amestecându-se ușor, până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă, tapetată cu foaie de pergament se pune un strat de nucă, apoi,  se toarnă aluatul obținut  și se lasă la copt, cca 45 de minute la foc mediu.

Pentru cremă, se prepară o cafea esspreso.  Între timp se amestecă gălbenușurile energic cu zahărul, pe bain marie, apoi se adaugă cacaua, cafeaua și se amestecă până se înglobează în crema de ouă. Se ia de pe foc, se lasă la răcit apoi  se adaugă brânza mascarpone, amestecându-se ușor până se omogenizează. Se lasăla rece până a doua zi.

Cand blatul s-a răcit se toarnă 300 ml de cafea esspreso fierbinte, neîndulcită, lăsîndu-se la rece până a doua zi.

A doua zi se răstoarnă blatul din tavă pe un platou, se toarnă crema peste el și se ornează după imaginație cu ornamente sau fulgi de ciocolată! Se lasă la rece încă vreo câteva ore. Se taie rece în romburi! Spor la treabă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă a la Merișor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

butoiaurora76 1

19.07.2013, 13:53

Suuuper buna!

roxana_simona 1

19.07.2013, 23:22

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 16:53

minunata negresa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA