Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

de merisor in Prajituri, 27 Sep 2014 | 3189 vizualizari

 

Negresa este preferata baiatului meu Alin.
De obicei o prefera simpla, fara creme, dar cu nuca multa.
De data aceasta m-am abatut de la regula lui si a iesit o minunatie de negresa, insa nu atat de umeda pe cat mi-as fi dorit.
Am gresit totusi ca am pus cacao neagra si a iesit inchisa la culoare, dar gustul este delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 3 oua intregi +3 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri smantana
  • 200 gr unt(65%)
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata fin
  • 75 gr nuca taiata grosier
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 2 lingurite esenta de cafea
Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf cutit sare
Pentru decor:
  • fulgi de ciocolata amaruie
  • fulgi de migdale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu bezea, ciocolata si migdale:

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale.


Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos.


Adaugam putina sare si incepem sa punem ouale, unul cate unul, mixand in continuare, plus cele trei galbenusuri separate de albusurile pe care le-am dat deoparte pentru bezea.


Adaugam treptat smantana, apoi treptat faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt, nuca macinata fin, esenta de cafea si nuca taiata grosier.


Omogenizam bine compozitia rezultata si o intindem in tava tapetata cu hartie de copt.


Eu am folosit o tava de 27/40 cm, dar ar fi trebuit una de dimensiuni mai mici, pentru ca bezeaua a fost putina pentru aceasta tava.


Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.


Cu 10 minute inainte de expirarea timpului pregatim bezeaua.


Mixam cele trei albusuri cu putina sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie.


Cat timpul de coacere a blatului a expirat, scoatem tava din cuptor si intindem rapid bezeaua deasupra.


Introducem din nou tava la cuptor pentru 8-10 minute pana cand se rumeneste bezeaua frumos.


Lasam prajitura sa se raceasca puti, apoi o ornam cu fulgi de ciocolata amaruie si fulgi de migdale.


Este delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea, ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Constelatialeu 1

28.09.2014, 23:25

Ai dus-o la solar de s-a inegrit asa?

Lia_ 1

29.09.2014, 08:09

esti minunata
te citesc cand postezi si RSS

merisor 1

29.09.2014, 11:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa